Decizia luată de procurorul general interimar după ce Adriana Bețișor a depus cerere de demisie

Dumitru Robu, procurorul general interimar, a luat o decizie în privința cererii de eliberare din organele Procuraturii depusă de Adriana Bețișor, șefa adjunctă a Procuraturii Anticorupție.

Responsabili din cadrul Procuraturii Generale ne-au informat că procurorul general interimar a acceptat demersul Adrianei Bețișor și a semnat ordinul de eliberare a acesteia din funcție și din organele Procuraturii. Decizia a fost luată ieri, 6 august, chiar în ziua în care Bețișor a depus cererea.

După demisia lui Viorel Morari din funcția de șef al Procuraturii Anticorupție, Adriana Bețișor a deținut, pentru o scurtă perioadă funcția de șef interimar al Procuraturii Anticorupție, însă și-a dat demisia la începutul lunii iulie. Ea a continuat să exercite funcția de șef adjunct al Procuraturii Anticorupție.

Informația despre faptul că Adriana Bețișor a depus cerere de eliberare din organele procuraturii a fost publicată de ZdG marți, 6 august, în ziua în care aceasta a depus o solicitare în acest sens pe numele procurorului general interimar.

Adriana Bețișor este procurora care a instrumentat în ultimii ani mai multe dosare privind frauda bancară, dar și cea care a gestionat dosarul penal în care fostul premier Vladimir Filat a fost condamnat la 9 ani de închisoare cu executare, în urma unui denunț depus de către Ilan Șor.

Adriana Beţişor a fost numită în funcţia de procuror în cadrul Procuraturii Anticorupție, prin ordinul procurorului general Valeriu Zubco, la 14 iunie 2011.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

4 comentarii

 1. Procurorului General Interimar

  personal dnului Dumitru Robu

  de la Taboră Ion

  tabora.ion@gmail.com

  tel. 079413032

  PLÎNGERE

  Stimate Procuror General Interimar, vă aduc la cunoștință că în 2011 de Judecătoria Rîșcani mun Chișinău, fiind condamnat pentru într-un dosar penal fabricat.

  Din ziua condamnării și pînă în prezent, de nenumărate ori m-am adresat către organele procuraturii în partea ce ține de revizuirea cauzei penale respective, însă fără nici un rezultat pozitiv.

  Procurorii din cadrul Procuraturii mun. Chișinău cu încălcări grave a prevederilor Codului de Procedură Penală, Legii cu privire la procuratură și Constituției RM ignorau și ignoră cererile înaintate de mine pentru a iniția procedura de revizuire a cauzei penale.

  Recent, am fost nevoit să mă adresez și către deputați de Parlament și anume dnei Stela Macari, căreia i-am înaintat materiale și probe convingătoare și legale care slujesc ca temeiuri de inițiere a propcedurii de revizuire.

  Dna Stela Macari, la rîndul său a readresat petinția spre examinare în adresa Procuraturii Generale, în urma căreia procurorul Sergiu Bursacovschi la 01 august 2019 emis răspunsul nr.21-658/10-2156 care este superficial, incomplet și ilegal.

  Prin răspunsul dat Sergiu Bursacovschi tăinuiește crimă prin incălcarea gravă a prevederilor Legii cu privire la procuratură, Codului de procedură penală și Constituției RM.

  La prezenta plîngere anexez doar o parte din materialele pe care le dețin prin care se dovedește o atitudine complet ilegală din partea organelor procuraturii.

  Deși nu ve-ți da curs prezentei plîngeri, v-oi fi nevoit să ofac publică și pe asta.

  Viciile fundamentale în cadrul cauzei penale pentru care am fost condamnat a se vedea:

  1. https://taboraion.home.blog/2019/03/29/vrea-revizuirea-dosarului-penal-si-face-public-recursul/

  2. https://curaj.tv/2019/03/03/ginduri-de-la-inchisoare-despre-dreptate/

  3. https://curaj.tv/2019/02/21/despre-alegeri-si-justitie-de-dupa-gratii/

  4. https://justicemoldova.md/actiuni-ilegale-din-partea-judecatorilor-de-instructie-si-procurori/

  5. https://curaj.tv/2018/10/25/un-detinut-il-acuza-pe-judecatorul-diaconu-de-ilegalitati-2/

  6. https://justicemoldova.md/delapidare-ilegala/

  7. https://curaj.tv/2019/07/01/adresare-catre-andrei-nastase/

  8. https://justcivil.wordpress.com/2019/06/05/comunicare-catre-comisarul-pentru-drepturile-omului-mama-cu-3-copiii-privata-abuziv-si-evacuata-din-locuinta/

  9. https://www.canal3.md/ro/emisiune/impact_2441_video_91022.html ș.a.

  Reieșind din cele expuse mai sus solicit din răspunsul din 01 august 2019 emis de procurorul Sergiu Bursacovschi dă dovadă că în prezent procuratura în RM nu funcționează, ci mai degrabă îndeplinește ordinile unor persoane din umbră.

  Același procuror Sergiu Bursacovschi cu răspunsul din 01 august 2019 se contrazice cu răspunsul nr.21-3/17-75 emis de el însuși la 08.02.2017, prin aceste acțiuni încălcînd grav legea și atribuțiile de funcție stabilite prin lege.

  La prezenta plîngere anexez un șir de probe prin care se dovedește încălcarea gravă a legii din partea procurorilor și judecătorilor de instrucție.

  Reieșind din cele expuse solicit:

  1. Declararea nulă a răspunsului nr.21-658/10-2156 din 01 august 2019

  2. În mod obligatoriu să fiu audiat

  3. Întrepriderea tuturor măsurilor legale în partea ce îine de soluționarea petiției readresate spre examinare în adresa Procuraturii Generale de către deputatul Stela Macari

  Taboră Ion

  Anexe 22 file

  • Petru

   Numai lingviști pe aici, începând de la autorii articolului.

   Corect este – procuror, punct. Nu procuroarea sau altă formă.

   La fel cum nu este variabilă după gen profesia de medic de exemplu.

   Spui oare medică?

   Domnul procuror, doamna procuror, domnul medic, doamna medic, domnul prim-ministru, doamna prim-ministru etc.

   E bine să știm.

 2. Sergiu

  Cum se spune “мавр сделал свое дело,мавр может уходить”.O bucsit bani in buzunar si “pe aici ti-i drumul.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *