Principală  —  IMPORTANTE   —   Decizia luată de procurorul general…

Decizia luată de procurorul general interimar după ce Adriana Bețișor a depus cerere de demisie

Dumitru Robu, procurorul general interimar, a luat o decizie în privința cererii de eliberare din organele Procuraturii depusă de Adriana Bețișor, șefa adjunctă a Procuraturii Anticorupție.

Responsabili din cadrul Procuraturii Generale ne-au informat că procurorul general interimar a acceptat demersul Adrianei Bețișor și a semnat ordinul de eliberare a acesteia din funcție și din organele Procuraturii. Decizia a fost luată ieri, 6 august, chiar în ziua în care Bețișor a depus cererea.

După demisia lui Viorel Morari din funcția de șef al Procuraturii Anticorupție, Adriana Bețișor a deținut, pentru o scurtă perioadă funcția de șef interimar al Procuraturii Anticorupție, însă și-a dat demisia la începutul lunii iulie. Ea a continuat să exercite funcția de șef adjunct al Procuraturii Anticorupție.

Informația despre faptul că Adriana Bețișor a depus cerere de eliberare din organele procuraturii a fost publicată de ZdG marți, 6 august, în ziua în care aceasta a depus o solicitare în acest sens pe numele procurorului general interimar.

Adriana Bețișor este procurora care a instrumentat în ultimii ani mai multe dosare privind frauda bancară, dar și cea care a gestionat dosarul penal în care fostul premier Vladimir Filat a fost condamnat la 9 ani de închisoare cu executare, în urma unui denunț depus de către Ilan Șor.

Adriana Beţişor a fost numită în funcţia de procuror în cadrul Procuraturii Anticorupție, prin ordinul procurorului general Valeriu Zubco, la 14 iunie 2011.