Decizia Judecătoriei Buiucani: Stela Pahomi va sta 30 de zile în izolator

Stela Pahomi, preşedintele Consiliului de administraţie al „Moldasig” și fost membru al CA al MAIB, a primit un mandat de arest preventiv pe un termen de 30 de zile. Decizia a fost luată de căte magistrații Judecătoriei Buiucani, la cererea procurorilor.

Amintim că Stela Pahomi a fost reținută pe 22 martie curent, fiind bănuită că, în complicitate cu alte persoane, a comis infracţiunea de dobândire prin înşelăciune a acţiunilor BC „Moldova-Agroindbank” SA, precum şi infracţiunea de spălare a banilor, cauzând daune în proporţii deosebit de mari acţionarilor instituţiei, estimate la aproximativ 20 000 000 de lei.

Analizând probele acumulate, s-a stabilit că, având scopul de a sustrage un număr de acţiuni de la proprietarii acestora, bănuita a organizat o schemă prin care i-a deposedat pe aceştia de 17 189 de acţiuni. Pentru realizarea planului său, femeia a organizat falsificarea unor procuri prin care s-a dat dreptul unei terţe persoane să reprezinte interesele acţionarii de facto, fără ca acţionarii să cunoască acest lucru. Ulterior, deţinătorul procurii, acţionând ilegal din numele acţionarilor, a transferat un pachet de acţiuni pe conturile unei companii off-shore.

Ofiţerii de urmărire penală au mai constatat că, pentru ştergerea urmelor infracţiunii, bănuita a organizat o altă schemă prin intermediul căreia a tăinuit documentele care au stat la baza tranzacţiilor ilegale cu acţiunile BC „Moldova-Agroindbank” SA. Din materialele anchetei a rezultat că aceasta ar fi convenit cu câţiva poliţişti organizarea unei ridicări fictive a actelor dubioase de la sediul unui Registrator, iar după aceasta documentele au fost declarate dispărute.

Dacă va fi găsită vinovată, reţinuta riscă până la 15 ani de închisoare. Pe aceeaşi cauză, angajaţii poliţiei au statut de învinuit şi sunt cercetaţi în stare de libertate.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

2 comentarii

  1. Dracon

    Iata ca cei de la CNA de la investirea guvernului a inceput sa-si indeplineasca atributiile,deja a fost retinuta si Stela Pahomi si in caz ca va fi gasita vinovata sa fie trasa la raspundere pentru banii spalati

  2. alex kooper

    Deci vedem Pahomi va sta 30 de zile , sau se va da in colaborare cu instanta si va declara cum a colaborat .
    Este cert un fapt ca daca ne alegem cu Filat judecat, apoi toti se vor preda instantei…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *