Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   CV-ul și averea noului președinte…

CV-ul și averea noului președinte interimar al CSJ

Tatiana Vieru, vicepreşedinta Curţii Supreme de Justiţie (CSJ) și preşedinta Colegiului civil, comercial şi de contencios administrativ este noul președinte interimar al instanței supreme, după ce Mihai Poalelungi a depus jurământul prin care a devenit judecător, iar la scurt timop, președinte al Curții Constituționale.  Vieru activează la CSJ din 2003. Potrivit unui comunicat de presă emis de CSJ, confirm legii, „în absența Președintelui Curții Supreme de Justiție, atribuțiile acestuia le exercită vicepreședintele cu cea mai mare vechime în muncă la CSJ. În același comunicat se precizează că Tatiana Vieru va exercita funcția de Președinte interimar al CSJ până la desfășurarea concursului prevăzut de lege pentru noul Președinte al Curții.

Conform cv-ului magistratei de pe site-ul CSJ, Vieru are 64 de ani. Și-a început activitatea în justiție în 1971, în calitate de grefier la Judecătoria Soroca. În 1982 a fost aleasă judecătoare la Judecătoria Botanica,în 1996 a fost promovată la Curtea de Apel a R. Moldova, iar din 2003, la CSJ. Tatiana VIERU a fost numită în funcția de vicepreședinte al Curții Supreme de Justiție, președinte al Colegiului civil, comercial și de contencios administrativ pe un termen de 4 ani în 2016.

Tatiana Vieru a ridicat în 2016 un salariu de 249,9 mii de lei, dar și o pensie de 162 de mii de lei. Magistrata mai declară o vilă la Dubăsari, dar și două apartamente în Chișinău, unul primit drept moștenire, iar altul, cumpărat în 1996. Noua șefă de la CSJ conduce o Toyota Avensis, fabricată în 2003 și dobândită în 2006.