Principală  —  IMPORTANTE   —   Comisia Pre-Vetting anunță că reia…

Comisia Pre-Vetting anunță că reia audierea publică a candidaților la funcția de membru în CSP

Comisia Pre-Vetting anunță că reia audierea publică a candidaților la funcția de membru în Consiliul Superior al Procurorilor (CSP). Astfel, în perioada 24 – 26 mai, la audieri sunt așteptați cinci candidați procurori și o reprezentantă a societății civile, propusă de Academia de Științe.

Cei șase candidați pentru funcții în CSP vor fi audiați de membrii Comisiei Pre-Vetting conform următorului calendar:

Miercuri, 24 mai:

  1. Gheorghe Graur (ora 10:00)
  2. Olesea Vîrlan (ora 13:00)

Joi, 25 mai:

  1. Elena Roșior (ora 10:00)
  2. Rodica Ciobanu (ora 13:00)

Vineri, 26 mai:

  1. Vasile Plevan (ora 10:00)
  2. Eduard Panea (ora 13:00)

„Audierile vor avea loc în incinta Institutului Național al Justiției, sala 108 (Alexandru Ion Cuza) (strada M. Kogălniceanu colț cu strada Serghei Lazo 1). Societatea civilă, reprezentanții mass-media și publicul larg pot participa, prin notificarea prealabilă a Secretariatului Comisiei la press@vettingmd.com (…)”, anunță reprezentanții Comisiei.

Pe 3 mai curent, Comisia Pre-Vetting a anunțat despre rezultatul evaluării în privința lui Dumitru Obadă, candidat la funcția de membru în CSP. Potrivit Comisiei, Dumitru Obadă a promovat evaluarea, întrunind criteriile de integritate etică și financiară.

Potrivit prevederilor Legii nr. 26/2022, deciziile Comisiei pre-vetting pot fi contestate la Curtea Supremă de Justiție, în 5 zile din data recepționării.