CNA și Procuratura Anticorupție au efectuat 21 de percheziții în dosarul fraudei bancare

Procuratura Anticorupție și Centrul Național Anticorupție au efectuat 21 de percheziții în dosarul în care au fost ieri reținute deputatele din fracțiunea partidului „Șor”, Marina Tauber și Reghina Apostolova.

Potrivit Procuraturii Anticorupție, perchezițiile au fost efectuate la domiciliul și biroul mai multor persoane vizate în cauza penală în care figurează cele două deputate.

„În prezent este generalizată informația privind obiectele depistate și ridicate la locațiile percheziționate. În afară de deputatele Tauber și Apostolova nu au fost reținute alte persoane”, a declarat pentru ZdG Cristina Bogonos, purtătoare de cuvânt a procuraturii.

NewsMaker a scris că în dosarul fraudei bancare ar fi fost reținut și directorul Sputnik Moldova, Vladimir Novosadiuc. Procuratura Anticorupție nu a confirmat însă această informație, menționând doar că au fost efectuate percheziții la domiciliul lui Novosadiuc.

Novosadiuc și soția sa, Rita Țvic, au fost vizaţi în raportul Kroll. Potrivit documentului, Rita Ţvik şi Vladimir Novasadiuc, ambii acţionari la Unibank, au împrumutat de la firma Harrogate Consulting LLP câte 12 milioane de lei. Mai mult, presa a relatat că, în 2014, ambii au intermediat preluarea Euro TV şi Alt TV de către Ilan Șor.

Marina Tauber și Regina Apostolova, deputate în cadrul fracțiunii Partidului „Șor”, au rămas luni fără imunitate parlamentară și au fost reținute pentru 72 de ore. Tauber se află în izolatorul Centrului Național Anticorupție, iar Reghina Apostolova este la spital.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *