Principală  —  IMPORTANTE   —   Cine este noul adjunct interimar…

Cine este noul adjunct interimar al procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție. Hotărârea CSP

Sursa foto: Captură rlive

Octavian Iachimovschi este noul adjunct interimar al procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție (PA). Decizia a fost luată miercuri, 15 martie, de membrii Consiliului Superior al Procurorilor (CSP).

„Consiliul Superior al Procurorilor, cu majoritatea voturilor, a hotărât: a aproba interimatul funcției de adjunct al procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție dispus domnului Octavian Icahimovschi, prin ordinul procurorului general interimar din 7 februarie 2023. A transmite prezenta hotărâre procurorului general interimar pentru procedurile administrative corespunzătoare. Totodată, anunț și o opinie separată la acest subiect”, a declarat Angela Motuzoc.

Octavian Iachimovschi a ajuns procuror în cadrul Procuraturii Anticorupție pe 14 iunie 2011. Anterior, el a mai deținut funcția de adjunct interimar al PA.

În aprilie 2022, Iachimovschi a candidat la funcția de șef al Procuraturii Anticorupție.

În septembrie 2022, procurorul anticorupție Octavian Iachimovschi a expediat un demers procurorului general interimar de atunci, Dumitru Robu, prin care a solicitat retragerea sa și numirea unui alt conducător al grupului de urmărire penală în dosarul „frauda bancară”.

Dumitru Robu a declarat în acea perioadă că motivul invocat de procuror este faptul că se află în „imposibilitate de a conduce în continuare grupul de urmărire penală”. Solicitat atunci de ZdG, acuzatorul de stat nu a comentat decizia.

Declarația de avere și interese personale, pentru 2021, a procurorului Octavian Iachimovschi: