Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Cetățean străin, documentat penal pentru…

Cetățean străin, documentat penal pentru șantaj

Un cetățean străin este documentat penal pentru șantaj și încălcarea inviolabilităţii vieţii personale.

O persoană, pe contul său de facebook, sub numele de „Cristian Iulian Gheorghe”, purta discuţii cu domnişoare din R. Moldova, iar după ce obținea încrederea femeilor continua discuția prin intermediul Skype-ului.

Aici, utilizând diferite metode, a îndemnat o tânără să se dezbrace, fiind filmată fără ştirea ei. Ulterior, deţinând imaginile video şi foto cu ea, bărbatul a şantajat-o cu publicarea acestora pe toate reţelele de socializare, dacă nu-i va da suma de 500 de euro. Banii urmau a fi transmişi printr-un sistem de plată internațională.

În baza informației acumulate, ofițerii de investigație au efectuat mai multe acţiuni, atât pe teritoriul ţării, cât şi în afară, identificând și localizând suspectul.

Centrul pentru combaterea crimelor informatice atenţionează cetăţenii în vederea evitării discuţiilor cu persoane necunoscute și oferirea datelor personale.
Inspectoratul Național de Investigații solicită persoanelor care au devenit victime ale bărbatului din imagine sau unor cazuri similare, să se adreseze la Centrul pentru combaterea crimelor informatice, situat pe adresa mun. Chişinău, str. Bucuriei 14, la nr. te telefon: 022-577 265 sau la adresa de e-mail ccci@mai.gov.md.