Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Cele șase persoane reținute acum…

Cele șase persoane reținute acum o lună în dosarul fraudei bancare, eliberate din arest și plasate în arest la domiciliu

imagine simbol

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana le-a schimbat măsurile preventive din arest în arest la domiciliu pentru toți cei șase învinuiți, reținuți acum o lună în dosarul devalizării sistemului bancar moldovenesc.

Magistrații au respins demersurile procurorilor privind aplicare sau prelungire cu încă 30 de zile a mandatelor de arest pe numele figuranților, admițând, astfel, recursurile avocaților, care au solicitat plasarea clienților lor în arest la domiciliu pentru o lună.

Este vorba despre ex-conducătorii celor trei bănci falimentate – Banca de Economii, Unibank și Banca Socială -, dar și reprezentanți ai holdingului Șor, care recent, au fost puși oficial sub învinuire pentru două capete de acuzare.

În concret, Procuratura Anticorupție și PCCOCS le-a înaintat celor șase învinuirea pentru escrocherie în proporții deosebit de mari și spălare de bani în interesul unei organizații criminale.