Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Avocatul bărbatului reținut în dosarul…

Avocatul bărbatului reținut în dosarul omorului tinerei de 19 ani din Orhei nu-i mai reprezintă interesele: „Noi nu suntem pentru faptul ca să împiedicăm organul de urmărire penală să descopere o infracțiune”

Foto: Facebook

Avocatul lui Gheorghe Cotorobai, bărbatul reținut în dosarul omorului tinerei de 19 ani din Orhei, nu-i mai reprezintă interesele. Solicitat de ZdG, acesta susține că persoanele care l-au angajat să presteze servicii juridice pentru principalul suspect în producerea crimei, au reziliat contractul cu acesta, luni, 22 aprilie.

Ion Stegărescu, care a declarat anterior că a ajuns să fie hărțuit din cauza că a acceptat să-l reprezinte pe Gheorghe Cotorobai, a declarat că a fost reziliat contractul de către client, fără să specifice cine l-a contractat sau care a fost motivul de reziliere. „Cu mine beneficiarii, deja, au reziliat contractul de prestare a serviciilor juridice, nu mai sunt avocatul acestuia, cine este acum avocat, nu cunosc. Chiar dacă mi-au explicat motivul de reziliere, nu pot să-l comunic, deoarece sunt date cu caracter personal și nu pot fi divulgate. Contractul s-a reziliat prin cererea depusă”, a declarat Ion Stegărescu.

Avocatul a reiterat că atât el, cât și familia sa a fost supusă presiunilor din partea societății după ce a acceptat să ofere servicii juridice pentru Gheorghe Cotorobai. „Presa ar trebui un pic să se abțină de la atacurile acestea psihice asupra avocatului, deoarece el e la serviciu, ca oricare om. Avocatul își face datoria, conform legii. Atât timp când lumea m-a atacat, într-un mod neîntemeiat, nefondat și ilegal, prin urmare, statul nu are decât să caute avocat. Noi nu suntem pentru faptul ca să împiedicăm organul de urmărire penală să descopere o infracțiune, asta e competența lor, noi suntem ca observatori pe dosar și procesul penal, ca persoana să nu fie bătută, torturată. Dar aici, s-a luat invers, că eu sunt criminal, familia mea”, a punctat el.

Corpul neînsuflețit al tinerei din Orhei a fost găsit la 19 aprilie într-o fâșie forestieră din apropierea localității Chițcanii Vechi, Telenești. Despre dispariția tinerei de 19 ani oamenii legii au fost anunțați la 12 aprilie.

Potrivit surselor ZdG, cauza prealabilă a decesului tinerei de 19 ani din Orhei, este traumă cranio-cerebrală deschisă. Surse din cadrul Centrului de medicină legală au declarat pentru ZdG că pe corpul tinerei însărcinate au fost depistate mai multe semne de tortură.

SURSE/ Cauza preliminară a morții tinerei de 19 ani