Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Asociația Judecătorilor are un nou…

Asociația Judecătorilor are un nou președinte. Ce avere declară acesta și în ce controverse a fost implicat

Asociația Judecătorilor din R. Moldova și-a ales astăzi un nou președinte. Astfel noul deținător al fotoliului de șef la AJM este Vladislav Clima. Acesta a avut un singur concurent – Victoria Sănduță. Decizia a fost luată în unanimitate în cadrul adunării generale a judecătorilor, scrie tv8.md

Clima declară pentru anul trecut un salariu de 292.502 lei, obținuți din activitatea la Curtea de Apel. Acesta deține două apartamente, o casă de locuit și un garaj și este proprietarul a două automobile – un Land Rover Discovery Sport, pe care îl evaluează la 38 mii de euro și un Volkswagen Passat Comfortline, cumpărat în 2017, pe care l-a evaluat la 20 mii de euro.

Vladislav Clima a devenit judecător la Curtea de Apel în 2017, fiind numit în funcție prin decretul președintelui Igor Dodon. Clima a activat anterior în funcția de vicepreședinte al Judecătoriei Ciocana. Acesta este fiul lui Nicolae Clima, fost judecător la Curtea Supremă de Justiție și fost președinte al Consiliului Superior al Magistraturii. Fostul judecător a fost de-a lungul timpului ținta mai multor acuzații.

Clima este unul din cei trei judecători de la Curtea de Apel, care au menținut decizia primei instanțe, prin care alegerile locale din mun. Chișinău nu au fost validate.

Citiți și: ULTIMA ORĂ! Curtea de APEL a respins recursul. Năstase rămâne fără mandat

DOC/ Cine sunt judecătorii care au menținut invalidarea alegerilor