Asociația Judecătorilor are un nou președinte. Ce avere declară acesta și în ce controverse a fost implicat

Asociația Judecătorilor din R. Moldova și-a ales astăzi un nou președinte. Astfel noul deținător al fotoliului de șef la AJM este Vladislav Clima. Acesta a avut un singur concurent – Victoria Sănduță. Decizia a fost luată în unanimitate în cadrul adunării generale a judecătorilor, scrie tv8.md

Clima declară pentru anul trecut un salariu de 292.502 lei, obținuți din activitatea la Curtea de Apel. Acesta deține două apartamente, o casă de locuit și un garaj și este proprietarul a două automobile – un Land Rover Discovery Sport, pe care îl evaluează la 38 mii de euro și un Volkswagen Passat Comfortline, cumpărat în 2017, pe care l-a evaluat la 20 mii de euro.

Vladislav Clima a devenit judecător la Curtea de Apel în 2017, fiind numit în funcție prin decretul președintelui Igor Dodon. Clima a activat anterior în funcția de vicepreședinte al Judecătoriei Ciocana. Acesta este fiul lui Nicolae Clima, fost judecător la Curtea Supremă de Justiție și fost președinte al Consiliului Superior al Magistraturii. Fostul judecător a fost de-a lungul timpului ținta mai multor acuzații.

Clima este unul din cei trei judecători de la Curtea de Apel, care au menținut decizia primei instanțe, prin care alegerile locale din mun. Chișinău nu au fost validate.

Citiți și: ULTIMA ORĂ! Curtea de APEL a respins recursul. Năstase rămâne fără mandat

DOC/ Cine sunt judecătorii care au menținut invalidarea alegerilor


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

 1. iurie osoianu

  …uai, la moldoveni surcica
  stie-o lume unde chica
  mai ales daca tatica
  nu-i ochinca ci vladica…

  uai , ii putred uai, sistemul
  ii satul si el cu tatu
  sa tot stee la cheremul
  astuia , zis proxenetu

  dar mai este-o lege , dura
  ai intrat in hora, jioaca
  suge dac-o ei in gura
  caci altfel o ei la moaca

  uai, la moldoveni asa-i
  decand lumea si pamintu
  da si da si dai si dai
  pin iti afli uai, mormantu

  tat ramine, numai nume
  numai faima ti se duce
  vestea bre in tati lumea
  gre a naibii. Ca o cruce…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *