Angajați INI, reținuți de autorități, după ce au luat mită de peste 40 000 de euro. Detalii PA

Doi angajați ai Inspectoratului Național de Investigații (INI), din cadrul Inspectoratului Național de Poliție al MAI, au fost reținuți astăzi, 12 octombrie, pentru 72 de ore, într-un dosar penal pornit pentru trafic de influență.

Potrivit procurorilor anticorupție, în perioada octombrie – noiembrie 2018, cei doi angajați ai INI, au luat mită de peste 40 de mii de euro de la mai mulți agenți economici, iar în schimbul banilor le promiteau acestora ca pot să influenţeze anumite persoane din instituţii publice, astfel încât să nu efectueze controale fiscale la agenţii economici vizaţi, dar şi pentru ca să-i ajute să evite o posibilă răspundere penală.

Tot astăzi, 12 octombrie 2019, Procuratura Anticorupţie a desfăşurat mai multe percheziţii în acest dosar.

În cadrul percheziţiilor, au fost ridicate telefoane mobile, documente, ciorne şi mijloace băneşti, care vor fi cercetate de către procurorii anticorupţie pentru ca să stabilească detaliile comiterii acestor ilegalităţi de către făptaşi.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *