Principală  —  IMPORTANTE   —   A fost numit un nou…

A fost numit un nou procuror-șef interimar al UTA Găgăuzia

Procurorul din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) Vasile Stoinov a fost desemnat procuror-șef interimar al UTA Găgăuzia. Un ordin în acest sens a fost semnat la 1 noiembrie curent de către procurorul general interimar Dumitru Robu.

Într-un comentariu pentru Ziarul de Gardă, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale (PG) Mariana Cherpec ne-a comunicat că ordinul de numire în funcție a fost emis la 1 noiembrie, iar din 2 noiembrie Vasile Stoinov și-a început activitatea.

„Conform prevederilor art.27/1 al Legii nr.3 din 25.02.2016 cu privire la Procuratură, ordinul de dispunere a interimatului funcției urmează a fi aprobat sau respins la prima ședință a Consiliului Superior al Procurorilor (CSP)”, ne-a comunicat purtătoarea de cuvânt a PG.

Stoinov activează în prezent în funcția de procuror în cadrul PCCOCS și va exercita atribuțiile procurorului-șef al UTA Găgăuzia până la suplinirea funcției prin concurs.

În declarația de avere și interese personale pentru anul 2020, Stoian indică că a ridicat un salariu de 376 654 de lei, mai exact peste 31 de mii de lei pe lună. Acuzatorul de stat şi soţia sa păstrează, într-un depozit, 20 de mii de USD. 

Până acum, această funcție a fost deținută de procurorul Victor Cîlcic.

În iunie 2020, procurorul general suspendat Alexandr Stoianoglo a semnat un ordin cu privire la numirea lui Victor Cîlcic în funcția de procuror șef interimar al Procuraturii UTA Găgăuzia. Detalii aici