Zelensky a simplificat procedura de obținere a cetățeniei Ucrainei pentru străini

Material de pe Hromadske

Președintele Ucrainei Volodimir Zelensky a semnat un decret prin care a extins lista persoanelor care pot obține cetățenia ucraineană. Astfel, cetățenii străini și apatrizii care au apărat teritoriul Ucrainei, dar și cetățenii ruși care au fost supuși persecuțiilor politice vor putea deveni cetățeni ai Ucrainei.

Acest lucru este menționat în Decretul prezidențial.
Decizia a fost luată „cu scopul de a proteja drepturile și libertățile omului și a cetățeanului”.

„Înțelegem complexitatea situației politice din Rusia și vrem să îi ajutăm pe rușii care sunt persecutați pentru convingerile lor politice. Prin urmare, acum nu este necesar să anulați cetățenia rusă pentru a o obține pe cea ucraineană. Este suficient să solicitați acordarea cetățeniei Ucrainei ”, a declarat Zelensky.

Acest lucru se referă și la persoanele „care servesc în forțele armate ale Ucrainei și au merite deosebite față de țară. ”

Cabinetul va propune Radei Supreme spre examinare proiectele de lege cu privire la simplificarea procedurii pentru obținerea cetățeniei ucrainene, precum și la procedura de acordare a azilului, a adăugat Serviciul de presă prezidențial.

La 18 iulie, Zelensky a dispus acordarea cetățeniei Ucrainei pentru nouă cetățeni străini care au luptat în Donbass. Anterior, Zelensky a mai acordat cetățenia Ucrainei altor 14 cetățeni străini. Printre aceștia se numără și Iulia Tolopa care a luptat în Donbass.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *