Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Momentul în care fragmentele…

VIDEO Momentul în care fragmentele unei rachete rusești cad pe străzile din Kiev. Kliciko: O persoană a murit, iar alte șase au fost rănite

O persoană a murit în capitala Kiev, iar alte șase au fost rănite după ce o rachetă rusă a fost doborâtă de armata ucraineană. Părți ale acesteia au lovit însă o zonă rezidențială din Kiev și o stație de autobuz, scrie presa ucraineană.

Fragmentele rachetei rusești doborâte de forțele de apărare aeriană au căzut luni, 14 martie, pe o stradă din cartierul Kurenevka din Kiev. În consecință, potrivit primarului Kievului, Vitali Kliciko, o persoană a murit și șase au fost rănite.

Potrivit lui Kliciko, un troleibuz, care era fără pasageri, a fost complet distrus. La fața locului lucrează salvatorii și echipajele ambulanței.

Sunt 19 zile de când armata lui Putin a început invazia în Ucraina. Eforturile diplomatice de a pune capăt războiului din Ucraina se intensifică. Negociatorii ucraineni şi ruşi urmează să discute din nou, după ce ambele părţi au citat progrese în cursul weekend-ului. Oficiali americani discută cu omologii europeni şi chinezi în privinţa evenimentelor recente din Ucraina. Violenţele se amplifică, rachetele ruseşti au lovit duminică o bază ucraineană din apropierea graniţei cu Polonia.

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.