Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Atacul de lângă Kiev…

VIDEO Atacul de lângă Kiev a vizat uzina de avioane Antonov și nu aeroportul, așa cum au raportat inițial autoritățile – BBC

Colaj ZdG

UPDATE 13:47 Două persoane au fost ucise la Kiev, în bombardamente ruse care au vizat o uzină aeronautică Antonov şi care au atins un imobil locuit, anunță primarul capitalei ucrainene Vitali Kliciko.

UPDATE 10:05 Atacul de luni dimineață de lângă Kiev a vizat uzina de avioane Antonov, și nu aeroportul, așa cum arătau informațiile inițiale, conform BBC.

Conform BBC, administrația orașului spune că bombardamentul a vizat uzina de avioane Antonov, aflată la aproximativ 10 km de centrul orașului Kiev.

Știrea inițială:

Aeroportul militar din Gostomel, regiunea Kiev, a fost bombardat luni, 14 martie, de către forțele militare rusești, anunță autoritățile ucrainene, transmite BBC.

Potrivit BBC, aeroportul Antonov, cunoscut și sub numele de Gostomel, este cel mai important aeroport internațional de marfă al Ucrainei și o bază aeriană militară cheie.

Videoclipurile neverificate de pe rețelele de socializare arată un val gros de fum care se ridică de deasupra aeroportului.

Sunt 19 zile de când armata lui Putin a început invazia în Ucraina. Eforturile diplomatice de a pune capăt războiului din Ucraina se intensifică. Negociatorii ucraineni şi ruşi urmează să discute din nou, după ce ambele părţi au citat progrese în cursul weekend-ului. Oficiali americani discută cu omologii europeni şi chinezi în privinţa evenimentelor recente din Ucraina. Violenţele se amplifică, rachetele ruseşti au lovit duminică o bază ucraineană din apropierea graniţei cu Polonia.

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.

Detalii aici: LIVE TEXT/ A 19-a zi de război în Ucraina