Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Atac armat la o…

VIDEO Atac armat la o universitate din Rusia: 8 persoane au murit, 19 au fost rănite

O persoană necunoscută a deschis focul la Universitatea de Stat din Perm, Federația Rusă relatează Novaya Gazeta. Potrivit datelor preliminare, opt persoane au murit, iar alte 19 au fost rănite.

UPDATE. Potrivit RBC, citând o sursă, trăgătorul a fost neutralizat, arma nu era traumatică, așa cum susține serviciul de presă al universității, ci o armă de foc. Ministerul de Interne a spus că trăgătorul a fost reținut.

8 persoane au murit în urma împușcăturilor, potrivit Ministerului Sănătății, iar cel puțin 19 persoane au fost rănite. Potrivit anchetatorilor, trăgătorul a opus rezistență poliției în timpul arestării și a fost rănit. Departamentul a deschis un dosar privind uciderea a două sau mai multe persoane după împușcăturile din universitatea Perm (partea 2 a articolului 105 din Codul penal). Potrivit anchetatorilor, pistolarul de la universitate era un student universitar.

Sursa citată scrie că unii dintre elevi și profesori se aflau în săli de clasă. Potrivit imaginilor video publicate pe rețele de socializare, unii dintre elevi și profesori au încercat să fugă de atacator sărind pe ferestre.

Universitatea a raportat patru victime. Ministerul Afacerilor Interne din Rusia a precizat că există morți și răniți.

„O persoană necunoscută a intrat pe teritoriul Universității de Stat din Perm și a deschis focul asupra studenților și profesorilor. Există oameni uciși și răniți ”, a declarat sursa Interfax.

Serviciul de presă al universității a raportat patru victime ale împușcăturii.

Potrivit Baza și RBK, atacatorul este Timur Bekmansurov, în vârstă de 18 ani.

Novaya Gazeta a găsit o pagină pe rețeaua socială „Vkontakte” în care un bărbat cu acest nume a scris o postare lungă cu puțin timp înainte de împușcăturile de la universitate.

În postare, tânărul a scris că „s-a gândit mult timp la atacul armat și că a economisit bani pentru a cumpăra arme de foc, iar până în martie a acestui an a colectat suma necesară” . Tot aici el scrie că inițial a ales fosta școală unde a studiat, pentru atac, dar ulterior s-a răzgândit.

El scrie că „se urăște pe sine”, că „vrea să rănească pe toți” care „îi stau” în cale. Bărbatul spune că „nu este primul și nici departe de ultimul” și că „nimeni nu va fi salvat de interdicția armelor, că toți vor fi uciși cu mașini, bombe, cuțite, tot ce îți vine în mână”, pentru că „ lumea este putredă, toți sunteți putreși din interior”.