Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Un activist francez a confiscat…

Un activist francez a confiscat vila fiicei lui Putin din Biarritz, Franța, și intenționează să instaleze acolo refugiați din Ucraina. Imagini din interiorul casei de lux – VIDEO

La Biarritz, Franța, activistul local Pierre Affner a intrat în vila fiicei lui Putin, Alta Mira, a schimbat încuietorile și a declarat că vila este pregătită să accepte refugiați ai regimul lui Putin, în primul rând refugiați ucraineni. Vila are un total de opt paturi și trei băi, a declarat Affner pentru The Insider.

În vila sechestrată de la 9 avenue du general Mac-Croskey, pe lângă revista „GDP. Strategia de dezvoltare” activistul a găsit documente referitoare la Gennady Timchenko și Kirill Shamalov, cei care anterior au deținut vila.

Printre altele, au găsit o copie a pașaportului fostului ginere al lui Putin, Kirill Shamalov, precum și o traducere în franceză a unei facturi de energie electrică, la locul de înregistrare din Moscova. Astfel de documente ar putea fi necesare pentru deschiderea unui cont bancar în Franța, achiziționarea vilei în sine, dar și alte tranzacții.

Sursa citată mai relatează că activistul a găsit și o procură din 2009, eliberată de „Gennady Timchenko, cetățean al Finlandei” pe numele franțuzoaicei Francoise. Duchosal, care trebuia să fie responsabil de reparațiile la vilă.

O copie a pașaportului lui Shamalov găsită în palatul fiicei lui Putin

Potrivit registrului imobiliar al Franței, cu care The Insider a făcut cunoștință, vila i-a aparținut lui Gennady Timchenko din 2007, iar în 2012 a fost transferată către Shamalov.

Pierre Afner la vila fiicei lui Putin

Informația că Putin investește în imobiliare de pe coasta Atlanticului a fost publicată de politicianul Alexander Belyaev încă din 1996, era vorba despre bani furați de la St. Putin a negat vehement aceste acuzații și, după cum scria presa la acea vreme, a susținut că nici măcar nu știe unde se află coasta Atlanticului. La proces, în care Sobchak și Putin au încercat să respingă acuzațiile de corupție, Putin a argumentat că dacă acest furt a avut loc, atunci de ce „serviciile noastre speciale nu fac nimic pentru a opri acțiunile ilegale ale primarului și ale anturajului său”. Din câte se pare, vila lui Shamalov nu este singurul palat al lui Putin din Biarritz, în orice caz, radio Europa 1, citând serviciile franceze de informații, a publicat informații că în 1996 a cumpărat fosta vilă Stravinsky, situată la 9 rue de la Fregate, tot în Biarritz. Există o a treia vilă în Biarritz asociată cu Putin, aceasta este casa fostei sale soții, care aparține acum noului ei soț, Artur Ocheretny. După izbucnirea războiului, activiștii au pictat pereții vilei în culorile drapelului ucrainean.