Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Ucrainenii cu rude în Israel…

Ucrainenii cu rude în Israel vor putea merge acolo după evacuarea din Ucraina. Administrația Prezidențială a Ucrainei: „Israelul a devenit un mediator în războiul ruso-ucrainean”

Statul Israel și-a asumat misiunea dificilă, dar nobilă, de a media în căutarea păcii și a încetării agresiunii ruse împotriva Ucrainei. Acest lucru a fost anunțat pe Facebook de șeful Biroului președintelui Andriy Yermak.

Administrația Prezidențială a Ucrainei a menționat că ucrainenii cu rude în Israel vor putea merge acolo în timpul evacuării din Ucraina.

„De asemenea, purtăm un dialog intens cu Israelul în ceea ce privește participarea sa la ajutorul umanitar. Suntem în contact permanent cu consilierul pentru securitate națională și președintele Consiliului Național de Securitate Eyal Hulata”, a scris el.

Potrivit lui Yermak, ucrainenii evacuați din Ucraina care au rude în Israel vor fi lăsați să intre în această țară pentru a se reuni cu familiile lor. Potrivit autorităților ucrainene, Ucraina și Israel au ajuns deja la un acord în acest sens.