Ucraina examinează chestiunea privind încetarea legăturii feroviare cu Moscova

Material de pe Hromadske

Ucraina examinează chestiunea privind încetarea legăturii feroviare cu Rusia. Declarația a fost făcută pentru postul de televiziune 1+1 de către Vladimir Omelian, ministrul ucrainean al infrastructurii, informează TSN.

„Examinăm acum posibilitatea de a închide legătura feroviară cu Moscova”, a spus el.

În decembrie 2017, Vladimir Omelian a declarat că Ucraina ar putea opri circulația feroviară cu Rusia în 2018.

Ulterior, pe 25 mai 2017 publicația rusă Kommersant a publicat un articol în care informa, referindu-se la „o sursă apropiata guvernului”, că Ucraina va opri transportul de pasageri cu Rusia. Potrivit publicației, decizia este determinată de faptul că Rusia continuă să trimită pe Căile ferate rusești trenuri în regiunile Donețk și Lugansk, care sunt controlate de insurgenți. Cu toate acestea, reprezentanții întreprinderii «Укрзалізниця» au declarat că în cadrul companiei nu este luată în calcul această posibilitate.

Foto simbol: railway.md

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *