Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Sunt două cazuri diferite. Femeia…

Sunt două cazuri diferite. Femeia însărcinată, care a murit fiind grav rănită în atacul asupra maternității din Mariupol, nu are nicio legătură cu tânăra gravidă care a născut o fetiță perfect sănătoasă

Femeia însărcinată, care a murit fiind grav rănită în atacul asupra maternității din Mariupol, nu are nicio legătură cu tânăra gravidă care a născut o fetiță perfect sănătoasă.

Precizarea vine după ce mai multe persoane au confundat cele două femei, care au fost rănite în urma bombardamentelor armatei ruse asupra maternității din Mariupol, crezând că este același caz.

Marianna Podgurskaya este una dintre femeile care a fost fotografiată în timpul atacului rusesc asupra maternității din orașul Mariupol, miercuri, 10 martie. Într-o fotografie, tânăra, gravidă, îmbrăcată în pijama era evacuată, printre dărămături.

Conform presei din Ucraina, Marianna Podgurskaya a născut o fetiță perfect sănătoasă. Atât ea, cât și copilul sunt bine.

Marianna Podgurskaya este bloggeriță ucraineană. Recent, propaganda rusă a acuzat că tânăra însărcinată rănită la Mariupol și-ar fi înscenat prezența acolo și că ar fi de fapt o actriță plătită, acuzații care s-au dovedit a fi false.

Femeia însărcinată, care a fost evacuată pe targă din maternitatea bombardată din Mariupol, pe 9 martie curent, nu a supraviețuit. În ciuda eforturilor medicilor, nici bebelușul nenăscut nu a putut fi salvat.

Fotografia tulburătoare cu femeia însărcinată, evacuată pe targă din maternitate, a făcut înconjurul lumii și a dus la reacții puternice, în timp ce Rusia neagă că a atacat maternitatea pe 9 martie.

Un anunț în acest sens a fost făcut luni, 14 martie, de către jurnalista de la Vocea Americii Asya Dolina.

„Prima femeie însărcinată din reportajele video/foto de la Spitalului de Copii nr.3 din Mariupol (maternitatea), cea care a fost transportată pe targă, nu a supraviețuit. Și copilul ei nenăscut nu a supraviețuit. Cea de-a doua femeie care era în fotografie – Marianna Podgurskaya – a născut o fetiță”.

Femeia a fost dusă de urgență la un alt spital, unde medicii au făcut eforturi uriașe să o țină în viață. Dându-și seama că își pierde copilul, ea le-a strigat medicilor: „Omorâți-mă acum!”, scrie CTV News.