Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Serviciile secrete britanice susțin că…

Serviciile secrete britanice susțin că cel puțin 10 generali ruși au murit în Ucraina de la începutul invaziei ruse: alți cel puțin șase ar fi fost demiși

Cel puțin 10 generali ruși au murit în Ucraina, de la începutul invaziei ruse, scrie Hromadske cu referire la serviciile secrete britanice. În plus, performanța slabă a armatei ruse în timpul invaziei Ucrainei a dus, cel mai probabil, și la demiterea a cel puțin șase comandanți ruși, mai susțin britanicii.

Generalul colonel Aleksandr Ceaiko a fost demis din funcția de comandant al Districtului Militar de Est, în mai 2022. Generalul colonel Aleksandr Jurvalev, care a comandat Districtul Militar de Vest din 2018, a lipsit de la Ziua Navală Rusă, din Sankt Petersburg, pe 31 iulie 2022, el a fost probabil înlocuit de generalul-locotenent Vladimir Kocetkov”, se arată în actualizarea zilnică publicată de britanici.

De asemenea, Serviciile secrete britanice susțin că și generalul Aleksandr Vladimirovici Dvornikov a fost înlăturat, după ce a avut comanda generală a operațiunii din Ucraina, iar generalul Serghei Surovikin a preluat comanda Grupului Forțelor de Sud de la generalul Ghenadi Valerievici Jidko.

„Aceste demiteri se alătură celor cel puțin 10 generali ruși uciși pe câmpul de luptă, în Ucraina”, spun britanicii.

Serviciile secrete britanice concluzionează că efectul cumulativ asupra coerenței comenzilor este probabil să contribuie la dificultățile tactice și operaționale ale Rusiei.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina, în primele ore ale zilei de 24 februarie. De atunci, sute de sate și orașe din Ucraina au fost distruse de rachetele rușilor, iar sute de mii de oameni au fost nevoiți să-și părăsească casele pentru a se salva din calea războiului.

Acțiunile Rusiei au fost condamnate ferm de SUA, membrii NATO și Uniunea Europeană, precum și de multe alte țări care au impus ulterior sancțiuni împotriva Federației Ruse, inclusiv împotriva oligarhilor ruși și persoanelor apropiate lui Putin.

LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 165.