Separatiştii anunţă că au frânt apărarea legendară a aeroportului din Doneţk

Separatiştii din estul Ucrainei susțín că au cucerit aeroportul internaţional din Doneţk. Potrivit presei ruse, care citează autorităţile autoproclamate ale regiunii separatiste, în terminalul nou al aeroportului ar mai fi rămas doar 10 soldaţi ucraineni.

Forţele guvernamentale nu ar mai fi opus rezistenţă, iar în scurt timp urmează să părăsească aeroportul printr-un coridor deschis de separatişti. La rândul lor, autorităţile ucrainene neagă informaţia şi acuză insurgenţii de dezinformare. Dmitrii Tîmciuk, şeful Centrului ucrainean de cercetări militar-politice şi reprezentant al grupului „Info Resist”, anunţă pe pagina sa de pe Facebook că soldaţii ucraineni au respins mai multe ofensive nocturne ale separatiştilor şi soldaţilor ruşi. În urma luptelor, au fost răniţi peste zece soldaţi ucraineni, de asemenea au fost înregistrate victime şi răniţi printre insurgenţi, numărul lor exact fiind necunoscut. Aeroportul din Doneţk a devenit un loc legendar pentru soldaţii ucraineni, care, fiind în încercuire totală, sunt nevoiți să apere această gară aeriană mai bine de jumătate de an. Aeroportul nu mai reprezintă un punct strategic deoarece a fost distrus în totalitate, iar presa ucraineană menţionează caracterul simbolic al apărării, dar şi faptul că soldaţii din aeroport s-ar afla în apropiere nemijlocită de Doneţk. Astfel făcând să pară ridcole declaraţiile separatiştilor că ar controla regiunea, în timp ce nu pot obţine controlul asupra oraşului.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *