Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   România suspendă toate zborurile din…

România suspendă toate zborurile din și către Italia

Începând din data de 9 martie și până la data de 23 martie, autoritățile române suspendă toate zborurile din și spre Italia. Măsura este valabilă pentru toate aeroporturile din România.

Potrivit presei de peste Prut, cetățenii români care sosesc din China, Italia, Coreea de Sud prin punctele de frontieră terestre vor intra în carantină pe raza județului de graniță sau în izolare la domiciliu, a anunțat ministrul interimar de Interne al României, Marcel Vela.

Operatorii aerieni au obligația de a nu permite îmbarcarea cetățenilor care vin din Italia, China, Iran, Coreea de Sud, către România cu escală. Persoanele care intră în țară pe la punctele de frontieră și nu declară corect țara din care vin vor fi acuzați de fals în declarații.

Ministrul de Interne român a mai precizat că se permite accesul în România a celor care vin din China, Coreea de Sud, „sub măsura obligatorie a carantinei”. În acest caz sunt exceptate transporturile de marfă de peste 3,5 tone.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a informat sâmbătă, 7 martie, despre primul caz confirmat de infectare prin coronavirus de tip nou în Republica Moldova.

Ieri, 8 martie, ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a anunțat în cadrul ședinței Comisiei Naționale de sănătate publică că starea femeii în vârstă de 48 de ani care a fost diagnostică cu noul coronavirus este stabilă. 

Tot ieri, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Poliția de Frontieră și Agenția Națională pentru Sănătate Publică au anunțat că au identificat datele de contact ale persoanelor de pe ruta Milano-Chișinău și specialiștii sunt în proces de comunicare cu fiecare persoană privind regimul de carantină la domiciliu, care trebuie să-l respecte timp de 14 zile. Fiecare persoană va fi monitorizată de medicul de familie.