Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Regiunea Severdonețk - ținta unui…

Regiunea Severdonețk – ținta unui atac cu bombe: în oraș au izbucnit mai multe incendii. Șeful administrației militare-civile regionale Lugansk: „Rușii declară că vor să aducă pacea, dar de fapt distrug orașe întregi”

Imagine - simbol

Regiunea Lugansk-Severdonețk este ținta unui atac cu bombe. Șeful administrației militare-civile regionale Lugansk, Serghei Gaidai, a anunțat acest lucru luni dimineață, 14 martie, menționând că soldații rușii bombardează, pe scară largă, zonele rezidențiale și infrastructura centrului administrativ al regiunii.

Anunțul în acest sens a fost făcut de oficial printr-un mesaj postat pe canalul lui de Telegram.

„Pe 13 martie, ocupanții ruși s-au concentrat pe bombardarea cartierelor rezidențiale și a infrastructurii din Severodonețk.

Ce vrea să realizeze armata rusă? În declarațiile făcute, rușii spun că vor aduce pacea, dar de fapt distrug orașe întregi. În Severodonetsk, ieri, au luat foc case din cartierele vechi și noi, o școală, o silvicultură și alte câteva instituții. Atacurile lansate sunt masive încât înregistrăm o lipsă de salvatori. Ei pur și simplu nu pot fi peste tot în același moment. Oamenii încearcă să plece din regiune pentru că mulți dintre ei nu au unde să locuiască întrucât au rămas fără acoperiș deasupra capului. Eu m-am născut în Severodonețk și pot înțelege cât de mult îi doare inima pe oamenii care și-au petrecut întreaga viață aici, în regiunea Severodonetsk-Lysychansk-Rubizhne, care mereu a fost ținta unor tensiuni. Războiul se va încheia și vom reconstrui aceste orașe, le vom restabili potențialul științific. Victoria va fi a noastră”, a scris șeful administrației militare-civile regionale Lugansk, Serghei Gaidai, pe Telegram.

Oficialul a anunțat că în urma bombardamentelor, mai multe case au luat foc, iar incendiile s-au răspândit rapid de-a lungul străzilor din Agafonov, Vilesov, Gagarin, Gogol, Kurchatov și de-a lungul Bulevardului Gvardeisky.

Sunt 19 zile de când armata lui Putin a început invazia în Ucraina. Eforturile diplomatice de a pune capăt războiului din Ucraina se intensifică. Negociatorii ucraineni şi ruşi urmează să discute din nou, după ce ambele părţi au citat progrese în cursul weekend-ului. Oficiali americani discută cu omologii europeni şi chinezi în privinţa evenimentelor recente din Ucraina. Violenţele se amplifică, rachetele ruseşti au lovit duminică o bază ucraineană din apropierea graniţei cu Polonia.

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.