Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Putin, despre investigația lui Navalny:…

Putin, despre investigația lui Navalny: „Nimic din ceea ce este indicat acolo nu este proprietatea mea”

După ce opozantul rus Alexei Navalny și colegii săi au publicat marți, 19 ianuarie, o investigație despre averile lui Putin, luni, 25 ianuarie, în cadrul unei conferințe video cu studenții, liderul de la Kremlin a fost întrebat despre palatul din Ghelengik. Astfel, Putin susține că nimic din ceea ce este indicat în investigație nu se află în proprietatea sa, relatează Meduza.

„Nu am urmărit investigația, pur și simplu pentru că nu am avut timp liber pentru a vizualiza astfel de informații. Eu doar am răsfoit videoclipurile pe care mi le-au adus asistenții mei. Nimic din ceea ce este indicat acolo nu este proprietatea mea. Palatul nu-mi aparține mie și nici rudelor mele. Nu a aparținut niciodată”, a spus Putin.

Totodată, Putin a mai spus că în investigația lui Navalny au fost menționați oameni pe care el nu i-a întâlnit niciodată.

„Referitor la oamenii care sunt menționați acolo. Cunosc pe cineva. E vorba despre prietenul meu, un fost coleg. Unele rude îndepărtate, unele cunoștințe, dar sunt oameni pe care nu-i cunosc deloc. Deloc. Pur și simplu nu i-am văzut niciodată. Nu-i cunosc. Înțeleg că nu prea vor să se apropie de mine, pentru că oricine se apropie de mine este imediat sancționat”, a mai spus Putin.

Pe 19 ianuarie 2021, investigația „Un castel pentru Putin”, realizată de Fundația Anticorupție a lui Alexei Navalny a fost publicată în mediul online. Investigația se referă la „femeile lui Putin”, averile și veniturile lor.

Potrivit investigației, liderul de la Kremlin, Vladimir Putin, ar avea un palat pe malul Mării Negre, în preajma localității Ghelengik din ținutul Krasnodar.

Cea mai scumpă vilă din lume, potrivit lui Navalny, se construiește de 15 ani și ar avea o suprafață de peste 17 mii de metri pătrați și ar fi fost evaluată la 100 de miliarde de ruble rusești.

Investigația a fost făcută în timp ce Navalny se afla în Germania, dar a fost publicată după arestarea sa.