Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Președintele României: Moldova va primi…

Președintele României: Moldova va primi un ajutor consistent din partea Uniunii Europene. Este inadmisibil să lăsăm Moldova pradă unor amenințări verbale din partea Rusiei

„Este inadmisibil să lăsăm Moldova pradă unor dezinformări, unor atacuri hibride și unor amenințări verbale din partea Rusiei”, este mesajul președintelui României, Klaus Iohannis, în cadrul declarațiilor de presă susținute joi, 23 martie, la Bruxelles, înaintea participării la reuniunea Consiliului European.

„Am reușit să includem un pasaj relevant pentru Moldova. Moldova va primi un ajutor suplimentar, consistent, un sprijin din partea Uniunii Europene și acest lucru credem că este foarte important pentru Moldova, evident, dar și pentru noi și pentru toată Europa.

Este inadmisibil să lăsăm Moldova pradă unor dezinformări, unor atacuri hibride și unor amenințări verbale din partea Rusiei. Acest lucru nu poate să rămână așa”, a declarat președintele român.

În privința unui potențial pachet de sancțiuni la adresa entităților pro-ruse din R. Moldova, Klaus Iohannis a declarat că „discuțiile continuă și vor continua până când vom găsi soluții comune. România este foarte fermă în această privință, însă, știți bine, nu suntem singuri și trebuie să fie toată lumea – atenție -, toată lumea de acord cu un pachet de sancțiuni. Este doar o fațetă din ce trebuie făcut pentru ca Moldova să treacă cu bine prin această fază dificilă. Mai sunt şi multe alte lucruri și sunt destul de optimist că vom reuși să creștem implicarea europeană în soluționarea problemelor moldovenești”.