Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Polițiștii de frontieră ucraineni sporesc…

Polițiștii de frontieră ucraineni sporesc măsurile de securitate la granița cu R. Moldova, pe segmentul cu regiunea transnistreană, și la granița cu Belarus: „Suntem gata să luăm măsuri dacă inamicii vor încerca să ajungă pe acolo în Ucraina”

Sursa foto: ГПСУ

Polițiștii de frontieră din Ucraina intensifică măsurile de securitate la granița cu Republica Belarus şi pe segmentul regiunii transnistrene a R. Moldova, în contextul situației tensionate din Ucrainei după invazia rusă asupra statului vecin. Anunțul în acest sens a fost făcut marți, 12 aprilie, de reprezentantul Poliției de Frontieră din Ucraina, Andriy Demcenko, scrie unian.net.

„La granița cu Moldova, pe segmentul cu Transnistria, și la granița cu Belarus au fost sporite măsurile de securitate pentru a preveni escaladarea în aceste direcții. Suntem alături de Forțele Armate ale Ucrainei, alături de alte structuri ale forțelor de securitate și apărare, și suntem gata să luăm măsuri în aceste direcții dacă inamicii vor încerca să ajungă pe acolo în Ucraina, a spus Demcenko.

Potrivit sursei citate, pe 9 aprilie curent, în regiunea Lugansk, trupele ruse au atacat pozițiile Poliției de Frontieră cu „drone-kamikadze”. Una din acele drone a fost distruse de polițiștii de frontieră ucraineni.

La câteva zile de la începerea războiului, Poliția de Frontieră din Ucraina a anunțat că închide temporar toate punctele de control cu Federaţia Rusă, Republica Belarus şi cele de pe segmentul regiunii transnistrene a R. Moldova, în contextul tensionării situației de securitate, din cauza „operațiunii miliare” a Rusiei pe teritoriul ucrainean. Măsura a intrat în vigoare pe 28 februarie.

Marți, 12 aprilie, a început a 48-a zi de război în Ucraina. După ce Vladimir Putin a anunțat, la 24 februarie, așa-numita „operațiune de demilitarizare și denazificare” a Ucrainei, mai multe orașe ucrainene au fost distruse de bombardamente, iar mii de oameni au fost evacuați din zonele grav afectate de război. Potrivit ONU, de la începutul războiului în Ucraina au murit aproximativ 1 600 de oameni.

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR DIN UCRAINA: LIVE TEXT/ A 48-a zi de război în Ucraina