Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Opt copii români se aflau…

Opt copii români se aflau în Colombo, în momentul atentatelor

Opt copii români, aflați în Colombo la un schimb de experiență, au fost salvați din calea atentatelor. Copiii şi adultul care îi însoţea au fost transportaţi la o unitate militară din afara capitalei, unde se află în siguranţă, scrie Digi24.

Potrivit ministrului de externe al României, Teodor Meleșcanu, nu există victime din rândul românilor în urma atentatelor din Sri Lanka.

„Din fericire, în momentul acesta, nu există nicio informație că vreun român ar fi fost implicat în aceste atentate, nici rănit, nici decedat”, a declarant ministrul de Externe.

Într-o postare pe pagina de facebook, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene al R. Moldova exprimă condoleanțe poporului din Sri Lanka. Date despre cetățenii din R. Moldova aflați, răniți sau decedați în Sri Lanka nu există la acest moment.

Șapte suspecți au fost reținuți în urma celor opt explozii din bisericile catolice şi hoteluri din Sri Lanka. Numărul celor decedați a depășit 200, iar peste 500 au fost răniți răniți. Printre victime se numără şi zeci de cetăţeni străini.