Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   „O escaladare a conflictului din…

„O escaladare a conflictului din Ucraina este o amenințare pentru întreaga umanitate”. ONU oferă Ucrainei un ajutor umanitar de 40 milioane de dolari

Sursa foto: BBC

Antonio Guterres, secretarul general al ONU, a anunțat că organizația va aloca încă 40 de milioane de dolari pentru a intensifica ajutorul umanitar pentru Ucraina, scrie BBC.

El a declarat că ajutorul este destinat aprovizionării Ucrainei cu alimente, apă, medicamente și alte provizii vitale, precum și furnizarea de asistență pentru persoanele rănite în război.

Secretarul general al ONU a avertizat că o nouă escaladare a conflictului din Ucraina „fie că este accidentală sau deliberată, este o amenințare pentru întreaga umanitate”.

În context, Guterres a solicitat o „încetare imediată a ostilităților” și „negocieri serioase bazate pe principiile Cartei ONU și pe dreptul internațional”.

Sunt 19 zile de când armata lui Putin a început invazia în Ucraina. Eforturile diplomatice de a pune capăt războiului din Ucraina se intensifică. Oficiali americani discută cu omologii europeni şi chinezi în privinţa evenimentelor recente din Ucraina. Violenţele se amplifică, rachetele ruseşti au lovit duminică o bază ucraineană din apropierea graniţei cu Polonia.

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.

LIVE TEXT/ A 19-a zi de război în Ucraina