Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   O dronă cu explozibil, găsită…

O dronă cu explozibil, găsită pe țărmul Bulgariei

Sursa: Radoslav Rusev/Facebook

Ministerul bulgar al Apărării a anunțat luni, 18 septembrie, că a trimis o unitate specială pentru a inspecta și dezactiva o dronă cu explozibili care a fost descoperită duminică seara în orașul Tiulenovo de la Marea Neagră.

În urma inspecției, echipa din Bulgaria, membră a NATO, va decide ce să facă cu ea, a precizat ministerul într-un comunicat, adăugând că echipa a fost trimisă la cererea guvernului regional, scrie Reuters.

Stațiunea turistică Tiulenovo este situată la 70 de kilometri la sud de granița cu România și peste Marea Neagră de Crimeea, peninsula ucraineană anexată cu forța de Rusia în 2014 și care în prezent este o țintă obișnuită a atacurilor cu drone ucrainene.

„Aseară, în jurul orei 21:30, a fost trimis un semnal la 112, iar la scurt timp după ora 22:00 zona a fost izolată de poliție cu interdicția accesului oamenilor și a utilizării teraselor restaurantelor”, a declarat pentru Nova TV Marian Zhechev, primarul comunei Shabla, din care face parte Tiulenovo.

El a precizat că drona a fost găsită pe stânci, lângă bărcile ancorate la Tiulenovo, și că este vorba despre un „avion cu muniție standard”.

Nu este clar, deocamdată, dacă drona a căzut sau a fost adusă de curenții marini.

Site-ul Nova.bg a citat martori care au declarat că drona avea o lungime cuprinsă între 3 și 3,5 metri și că avea atașat un container cu explozibili.