Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   O clădire cu 9 etaje…

O clădire cu 9 etaje din cartierul Obolon, Kiev, a fost distrusă, după un atac al trupelor ruse: două persoane au decedat, iar trei au fost spitalizate

O clădire cu 9 etaje din Obolon, Kiev, a fost distrusă luni, 14 martie, după ce forțele ruse au tras cu un obuz.

Un obuz a intrat luni dimineață, în jurul orei 5:00, într-un bloc de locuit din cartierul Obolon din capitala Ucrainei. În urma atacului, clădirea de 9 etaje s-a prăbușit parțial și a fost cuprinsă de flăcări.

Conform informațiilor preliminare, două persoane au decedat, iar trei au fost transportate la spital. Alte 9 persoane au primit îngrijiri medicale la fața locului.

Sunt 19 zile de când armata lui Putin a început invazia în Ucraina. Eforturile diplomatice de a pune capăt războiului din Ucraina se intensifică. Negociatorii ucraineni şi ruşi urmează să discute din nou, după ce ambele părţi au citat progrese în cursul weekend-ului. Oficiali americani discută cu omologii europeni şi chinezi în privinţa evenimentelor recente din Ucraina. Violenţele se amplifică, rachetele ruseşti au lovit duminică o bază ucraineană din apropierea graniţei cu Polonia.

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.

Detalii aici: LIVE TEXT/ A 19-a zi de război în Ucraina