Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Noi restricţii în Italia din…

Noi restricţii în Italia din cauza pandemiei de COVID-19. Roma şi Milano fac excepţie

Foto: Digi 24

Ministerul italian al Sănătăţii a anunţat vineri, 19 februarie, consolidarea măsurilor de luptă împotriva epidemiei de COVID-19 în trei regiuni din peninsulă, anunânțând noi restricții.

Noile restricţii nu se extind şi asupra a două mari oraşe, Roma şi Milano, relatează Corriere.

Regiunea Campania, care cuprinde Napoli, Emilia-Romagna cu centrul său administrativ la Bologna şi micul Molise, vor trece de la categoria „galben„ ( risc moderat ) la categoria „portocaliu” ( risc mediu ) începând de duminică, a precizat ministerul.

Noile restricții anunțate implică închiderea barurilor şi restaurantelor, care pot rămâne deschise până la 17:00, în regiunile „galbene”.

De asemenea, sunt instituite restricţii suplimentare de călătorie, persoanele din regiunile „portocalii” nu pot părăsi localitatea de reşedinţă, cu excepţia motivelor profesionale sau în caz de urgenţă.

Italia a fost prima ţară europeană puternic afectată de pandemia de COVID-19 în urmă cu un an, înregistrând peste 95.000 de decese asociate COVID-19.

În Italia, până acum, aproximativ 1,3 milioane de persoane au primit cele două doze de vaccin necesare imunizării, dintr-o populaţie totală de aproximativ 60 de milioane.