Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Medicii americani au amenajat un…

Medicii americani au amenajat un spital de campanie lângă Lviv: spitalul va putea primi 60 de pacienți în același timp

Medicii americani au înființat un spital de campanie lângă Lviv, Ucraina, unde vor oferi îngrijiri medicale gratuite tuturor persoanelor care au nevoie.

Acest lucru a fost anunțat de președintele administrației militare regionale din Lviv, Maxim Kozitsky.

„Medicii americani au înființat un spital de campanie lângă Lvov, unde vor oferi îngrijiri medicale gratuite oricui are nevoie de ele în timpul războiului”, a spus el.

Potrivit președintelui administrației militare regionale din Lviv, spitalul oferă îngrijiri de urgență, îngrijiri chirurgicale, servicii de internare și ambulatoriu, servicii pentru femei și copii, inclusiv obstetrică.

Spitalul va putea primi 60 de pacienți în același timp.

„Există o echipă mare – aproximativ o sută de lucrători medicali. Unii dintre ei au experiență de lucru în Irak. Medicii au adus tot ce au nevoie pentru a oferi asistență. Spitalul va oferi asistență non-stop”, a spus Kozitsky.

El a adăugat că un spital de campanie urmează să fie amenajat de medici israelieni în regiunea Yavoriv. Spitalul va începe să funcționeze începând cu această săptămână.

Sunt 19 zile de când armata lui Putin a început invazia în Ucraina. Eforturile diplomatice de a pune capăt războiului din Ucraina se intensifică. Negociatorii ucraineni şi ruşi urmează să discute din nou, după ce ambele părţi au citat progrese în cursul weekend-ului. Oficiali americani discută cu omologii europeni şi chinezi în privinţa evenimentelor recente din Ucraina. Violenţele se amplifică, rachetele ruseşti au lovit duminică o bază ucraineană din apropierea graniţei cu Polonia.

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.