Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Kremlinul susține că forțele rusești…

Kremlinul susține că forțele rusești ar putea prelua „controlul total” al marilor orașe ucrainene

Kremlinul a declarat luni, 14 martie, că forțele rusești ar putea prelua „controlul total” al marilor orașe ucrainene și că are suficientă putere militară pentru a-și îndeplini toate obiectivele în Ucraina fără niciun ajutor din partea Chinei, scrie Reuters.

„Ministerul Apărării al Federației Ruse, asigurând în același timp siguranța maximă a populației civile, nu exclude posibilitatea de a prelua sub control total orașele mari”, a declarat purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

Statele Unite ale Americii (SUA) și aliații săi europeni au catalogat invazia președintelui Vladimir Putin drept o „acaparare de teren în stil imperial”, despre care spun că a fost până acum prost executată, deoarece Moscova a subestimat rezistența ucraineană și hotărârea Occidentului de a pedepsi Rusia.

Peskov a declarat că afirmațiile Statelor Unite și ale Uniunii Europene potrivit cărora Putin ar fi cumva dezamăgit de progresul a ceea ce Kremlinul prezintă ca o „operațiune militară specială” reprezintă o provocare menită să determine Rusia să ia cu asalt orașele.

„Nu avem nevoie de sfaturi de la astfel de strategi”, a spus Peskov. „Toate planurile conducerii ruse vor fi realizate la timp și în totalitate”.

Peskov a mai spus că, la începutul operațiunii, Putin a cerut în mod explicit Ministerului Apărării să evite luarea cu asalt a marilor orașe, cum ar fi Kievul, deoarece credea că unitățile ucrainene vor folosi civilii drept scuturi.

El a declarat că unele orașe ucrainene erau deja înconjurate de forțele rusești.

Întrebat despre declarațiile oficialilor americani care au afirmat că Rusia a cerut Chinei echipamente militare, Peskov a spus: „Nu”.