Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   GALERIE FOTO/ Imaginile rămase în…

GALERIE FOTO Imaginile rămase în urma atacului terorist de la aeroportul din Kabul, soldat cu cel puțin 100 de morți și 150 de răniți

Foto: Profimedia Images

Aproape 100 de civili au fost uciși, joi, în urma celor două explozii din apropierea aeroportului din Kabul, în timp ce peste 150 de persoane au fost rănite. Atacul a fost revendicat de Gruparea Stat Islamic (IS-K), scrie Digi.

Cu doar câteva zile înainte de termenul la care evacuarea Afganistanului trebuia încheiată, evenimentele au luat o turnură dramatică. O serie de explozii care au avut loc joi în apropierea aeroportului din Kabul a blocat întreaga operațiune de evacuare.

Imaginile de după tragedie arată locul atacului sângeros, care acum este păzit de soldați talibani. În orele care au urmat atacurilor teroriste, spitalul din Kabul a fost copleșit de numărul mare al răniților.

Generalul Kenneth McKenzie, şeful Comandamentului central al armatei americane (Centcom) a descris, joi, cum s-a desfășurat atacul.

Din descrierea lui, atacatorul a provocat explozia în zona intrării Abbey în aeroport, unde au loc perchezițiile corporale ale celor care vor să intre în aeroport pentru a se urca în avion.

El nu a putut specifica dacă a fost un atacator sau mai mulți, dar a spus că cei care ajung la aeroport trec prin mai multe filtre de control, inclusiv ale talibanilor, cu care forțele americane se coordonează în vederea finalizării evacuării.

„Se pare că cineva a reușit să se apropie destul de mult”, a mai spus el, precizând că explozia a avut loc chiar la intrarea în aeroiport, nu în incinta acestuia.

Șeful Centcom nu a putut da amănunte despre explozia de la hotelul Baron, spunând că are loc o investigație în privința circumstanțelor în care s-a produs.