Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   FOTO/ Un avion ucrainean cu…

FOTO Un avion ucrainean cu 176 de persoane la bord s-a prăbușit după decolarea de la Teheran

Un avion Boeing 737-NG al companiei Ukraine International Airlines, cu 176 de pasageri la bord, s-a prăbușit miercuri noapte, la scurt timp după decolarea de pe aeroportul Imam Khomeini din Teheran. Acesta avea ca destinație Kievul, informează Reuters.

Autoritățile iraniene neagă informațiile conform cărora avionul ar fi putut fi doborât. Potrivit șefului Ministerului Drumurilor și Dezvoltării Urbane, Kasima Bihi, dacă avionul ar fi fost lovit de o rachetă, acesta ar fi explodat în aer. Cauza accidentului ar fi o defecțiune la motor, notează Rbc.ua.

„Focul este atât de intens încât nu putem efectua nicio operaţiune de salvare. Avem 22 de ambulanţe, patru autospeciale şi un elicopter la locul incidentului”, a declarat şeful Serviciului pentru situaţii de urgenţă iranian, Pirhossein Koulivand, pentru postul de televiziune public iranian.

Reza Jafarzadeh, un purtător de cuvânt al Organizației Aviației Civile din Iran, a declarat televiziunii de stat că numărul de pasageri la bordul zborului a fost de 176.

Potrivit BBC, nu este deocamdată clar dacă prăbușirea avionului are legătură cu evenimentele de peste noapte, când Iranul a ripostat pentru moartea generalului Qasem Soleimani cu rachete balistice trase asupra a două baze militare din Irak ce găzduiesc militari americani.

În acest sens, președintele Ucrainean, Volodimir Zelenski, la scurt timp după prăbușirea avionului, a declarat că încearcă să stabilească circumstanțele accidentului.

„Condoleanțele mele sincere față de rudele și prietenii tuturor pasagerilor și echipajului”, a spus el.

bbc.com

Potrivit serviciului de urmărire aeriană FlightRadar24, avionul era în funcțiune de trei ani.

FOTO: https://www.facebook.com/AeronewsGlobal/