FOTO/ Paradă în Piața Roșie. Putin: Rusia va continua să-şi dezvolte potenţialul de apărare

Lecţiile celui de-al Doilea Război Mondial sunt şi în prezent actuale, iar Rusia va continua să-şi dezvolte potenţialul de apărare, dar rămâne deschisă cooperării cu alte ţări în lupta împotriva terorismului, extremismului şi a neonazismului, a declarat joi preşedintele rus Vladimir Putin, care a prezidat o paradă militară în Piaţa Roşie cu ocazia celei de-a 74-a aniversări de la victoria asupra Germaniei naziste în cel de-al Doilea Război Mondial, informează agenţia de presă rusă TASS, citată de Agerpres.

„Am făcut şi vom continua să facem tot ceea ce este necesar pentru a asigura o capacitate ridicată de luptă pentru trupele noastre, un potenţial de apărare la cel mai modern nivel, vom consolida şi mai mult prestigiul serviciului militar, autoritatea soldaţilor şi ofiţerilor, apărători ai Patriei”, a afirmat preşedintele rus.

Peste 13.000 de militari au participat în dispozitivul de defilare în cadrul paradei militare, care a început la ora locală 10:00, şi a durat în jur de o oră.

În defilare au fost implicate circa 134 de echipamente militare, între care rachete intercontinentale, baterii antirachetă şi altă tehnică militară modernă, precum şi 74 de avioane şi elicoptere.

Kremlinul a anunţat că nu a invitat niciun lider străin la ceremonia din acest an din Piaţa Roşie, eveniment boicotat de principalii lideri occidentali de la anexarea Crimeii de către Moscova în 2014. Doar fostul preşedinte kazah Nursultan Nazarbaev s-a aflat alături de Putin la tribuna oficială din Piaţa Roşie.

Foto: RIA Novosti, Gazeta.ru

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *