Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Forțele rusești au bombardat o…

Forțele rusești au bombardat o parte din muniția din perimetrul unității electrice nr. 1 ale centralei nucleare Zaporojie

Sursa foto: Reuters

Forțele rusești au bombardat o parte din muniția din perimetrul unității electrice nr. 1 ale centralei nucleare Zaporojie, scrie unian.net.

În timpul exploziei, personalul stației și-a părăsit locul de muncă.

„Au aruncat în aer o parte din muniția de la centrala nucleară Zaporojie, lângă ruinele centrului de antrenament și al unității electrice nr. 1. Ei intenționează să continue să efectueze explozii la cea mai mare instalație nucleară din Europa. Personalul și-a părăsit locul de muncă”, anunță autoritățile ucrainene.

Încă nu se știe dacă nivelul de radiație de pe teritoriul centralei nucleare Zaporojie s-a schimbat după explozie.

Pe 4 martie, armata rusă a capturat centrala nucleară Zaporojie.

Sunt 19 zile de când armata lui Putin a început invazia în Ucraina. Eforturile diplomatice de a pune capăt războiului din Ucraina se intensifică. Negociatorii ucraineni şi ruşi discută din nou, după ce ambele părţi au citat progrese în cursul weekend-ului. Oficiali americani discută cu omologii europeni şi chinezi în privinţa evenimentelor recente din Ucraina. Violenţele se amplifică, rachetele ruseşti au lovit duminică o bază ucraineană din apropierea graniţei cu Polonia.