Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Forțele armate ucrainene susțin că…

Forțele armate ucrainene susțin că au distrus o coloană de echipamente rusești. Momentul a fost surprins cu un telefon mobil – VIDEO

Forțele armate ucrainene anunță luni, 14 martie, că au distrus în acest weekend o coloană de echipamente rusești. Imagini cu momentul în care coloana de echipamente a fost distrusă au fost surprinse cu un telefon mobil și transmise autorităților ucrainene, relatează UNIAN.

UNIAN transmite că Brigada a 10-a de asalt montan a vizionat imaginile surprinse și „se arată mulțumită” de acțiunile soldaților ucraineni care au reușit să distrugă echipamentele militare ale rușilor.

Conducerea Brigăzii a 10-a a postat videoclipul corespunzător pe pagina de Facebook a instituției.

„Puțină ospitalitate față de vecinii noștri fasciști. Un minus – prețul fierului vechi este în scădere”, se arată în mesajul postat.

Luni dimineață, corespondentul de război Andrei Tsaplienko a declarat că sistemele antitanc Stugna și Korsair au distrus șase tancuri și un vehicul de luptă de infanterie în bătălia de la Kiev.

Sunt 19 zile de când armata lui Putin a început invazia în Ucraina. Eforturile diplomatice de a pune capăt războiului din Ucraina se intensifică. Negociatorii ucraineni şi ruşi urmează să discute din nou, după ce ambele părţi au citat progrese în cursul weekend-ului. Oficiali americani discută cu omologii europeni şi chinezi în privinţa evenimentelor recente din Ucraina. Violenţele se amplifică, rachetele ruseşti au lovit duminică o bază ucraineană din apropierea graniţei cu Polonia.

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.