Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Femeia însărcinată care a fost…

Femeia însărcinată care a fost rănită în atacul asupra maternității din Mariupol a murit: nici bebelușul nenăscut nu a putut fi salvat

Femeia însărcinată care a fost evacuată pe targă din maternitatea bombardată din Mariupol, în 9 martie curent, nu a putut supraviețui. În ciuda eforturilor medicilor, nici bebelușul nenăscut nu a putut fi salvat, scrie presa ucraineană.

Un anunț în acest sens a fost făcut luni, 14 martie, de către jurnalista de la Vocea Americii Asya Dolina.

„Prima femeie însărcinată din reportajele video/foto de la Spitalului de Copii nr.3 din Mariupol (maternitatea), cea care a fost transportată pe targă, nu a supraviețuit. Și copilul ei nenăscut nu a supraviețuit. Cea de-a doua femeie care era în fotografie – Marianna Podgurskaya – a născut o fetiță”.

Fotografia tulburătoare cu femeia însărcinată, evacuată pe targă din maternitate, au făcut înconjurul lumii și au dus la reacții puternice, în timp ce Rusia a negat că a atacat maternitatea în 9 martie.

Femeia a fost dusă de urgență la un alt spital, unde medicii au făcut eforturi uriașe să o țină în viață. Dându-și seama că își pierde copilul, ea le-a strigat medicilor: „Omorâți-mă acum!”, scrie CTV News.

Chirurgul Timur Marin a constatat că femeia avea abdomenul zdrobit și șoldul dislocat. Au intervenit de urgență pentru cezariană, dar bebelușul nu a putut fi salvat. Au încercat apoi să salveze mama, dar după 30 de minute de resuscitare au constatat că și ea murise.

Citiți și: Tânăra însărcinată rănită la Mariupol a născut o fetiță

Sunt 19 zile de când armata lui Putin a început invazia în Ucraina. Eforturile diplomatice de a pune capăt războiului din Ucraina se intensifică. Negociatorii ucraineni şi ruşi urmează să discute din nou, după ce ambele părţi au citat progrese în cursul weekend-ului. Oficiali americani discută cu omologii europeni şi chinezi în privinţa evenimentelor recente din Ucraina. Violenţele se amplifică, rachetele ruseşti au lovit duminică o bază ucraineană din apropierea graniţei cu Polonia.

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.