Principală  —  Ştiri  —  Economic   —   DOC/ Raportul de activitate al…

DOC Raportul de activitate al Guvernului Gavrilița, transmis Parlamentului

Cabinetul de miniștri condus de Natalia Gavrilița a finalizat raportul de activitate pentru anul 2022-2023 pe care îl va remite Parlamentului, conform legii cu privire la Guvern, anunță Executivul într-un comunicat. Raportul conține principalele realizări și provocări ale anului 2022, de la indicatori economici, la reforme și inițiative sectoriale în diferite domenii. 

„Printre principalele realizări se numără apropierea țării noastre de Uniunea Europeană, R. Moldova devenind stat candidat pentru aderare la Uniunea Europeană. În timp ce a gestionat mai multe situații excepționale, Executivul a reușit să demareze reforme structurale importante, care țintesc transpunerea modelului european de dezvoltare și creșterea standardelor de viață în R. Moldova. 

Pentru asigurarea principiului transparenței în procesul decizional, toate cele 55 de ședințe ale Guvernului au fost organizate și desfășurate cu respectarea tuturor prevederilor cadrului normativ în vigoare. Niciun proiect de act normativ nu a fost supus aprobării Cabinetului de miniștri decât după parcurgerea tuturor procedurilor legale. Mai mult, Guvernul Gavrilița a fost singurul guvern de până acum care a publicat formele finale ale actelor normative, de regulă, cu o săptămână înainte de adoptare”, se menționează în comunicat.

Conform legii cu privire la Guvern, Executivul este obligat să prezinte Parlamentului raportul anual de activitate până în luna aprilie.

Raport privind activitatea Guvernului pentru perioada 01.2022-02.2023:

raport_gov_2022-2023_0 by Ziarul de Gardă on Scribd

Președinta R. Moldova Maia Sandu a semnat joi, 16 februarie, decretul de numire a Guvernului, în baza votului de încredere acordat de Parlament.

Pe 10 februarie 2023, Maia Sandu a semnat decretul privind desemnarea lui Dorin Recean în calitate de candidat pentru funcția de prin-ministru după ce Natalia Gavrilița a demisionat.