• Dezbaterea finală Trump-Biden. „China construiește un drum nou către stațiunea ta de golf. Care e treaba cu asta?”

  Dezbaterea finală Trump-Biden. „China construiește un drum nou către stațiunea ta de golf. Care e treaba cu asta?”
  de
  vizualizări
  23 octombrie 2020 | 08:19

  Ultima confruntare televizată dintre Donald Trump și Joe Biden a a avut loc cu 12 zile înainte de ziua celor mai tensionate alegeri din ultimele decenii în SUA. Pentru a evita o ceartă continuă între cei doi, ca la precedenta dezbatere, celor doi li s-au întrerupt automat microfoanele după 2 minute în care și-au expus răspunsul la o întrebare, relatează Digi24.ro.

  Discuția a fost mai calmă decât precedenta confruntare, calificată unanim de opinia publică și de către analiști drept cea mai dezastruoasă din istoria dezbaterilor prezidențiale. 

  Donald Trump s-a străduit să nu mai fie la fel de agresiv cu rivalul său, dar a fost mai ofensiv decât candidatul democrat, pe care a încercat să îl atace pe subiectul suspiciunilor de corupție care planează asupra fiului său, Hunter Biden, în legătură cu o afacere din Ucraina. 

  Biden a fost mai defensiv decât la precedenta dezbatere, dar a încercat să puncteze și el pe tema corupției de la Casa Albă și a lipsei de caracter de care este acuzat actualul președinte. 

  Dezbaterea a început cu întrebări despre criza coronavirus care a lovit foarte dur Statele Unite. 

  Donald Trump a ținut să repete faptul că după ce s-a infectat cu noul coronavirus, a stat puțin timp în spital și acum este imun. „Sunt imun, nu știu dacă pentru patru luni sau pentru toată viața, dar sunt imun. O să treacă, se duce (pandemia)”

  Biden l-a atacat pe Trump pe subiectul taxelor pe care nu le-a plătit în SUA (suma totală depășind puțin 700 de dolari), dar pe care le plătește în China în schimb – 180 000 de dolari. 

  Biden: China contruiește un drum nou către un resort de golf pe care îl ai. Rusia te plătește, China te plătește, care este treaba cu asta?

  Trump: Eu nu fac bani în Rusia, tu faci. Eu nu fac bani în Rusia, tu faci. Ai luat 3 milioane din Rusia, ești marele șef. 

  Un alt schimb de acuzații a fost pe tema relației cu Kim Jong Un. Donald Trump a spus că, la preluarea mandatului, a avut o discuție de pe peste o oră cu fostul președinte Barack Obama, care i-a spus că cea mai mare problemă a SUA este relația cu Coreea de Nord. „Va fi război, mi-a spus. Așa mi-a spus. Mi-au lăsat un dezastru. Situația cu Coreea de Nord era un dezastru. Problema era că lui Kim Jong Un nu îi plăcea de Obama. Acum nu avem război cu Coreea de Nord”, a spus Trump. 

  Biden l-a acuzat pentru relația cu liderul nord coreean, pe care l-a numit „un bandit”

  Trump: Am candidat din cauza ta și a lui Obama. Dacă că făceați treaba, nu candidam. Am candidat din cauza voastră!

  Biden: Caracterele noastre sunt pe buletinele de vot. Știți ca eu am reputație de om de onoare și că nu mint. Îl știți și pe el. 

  Trump: Ești un politician corupt!

  Biden: Oh, Doamne!

  Trump: Numai vorba e de tine, Joe! Tot spui voi face asta, voi face ailaltă. De ce nu ai făcut cât erai vicepreședintele lui Obama? Numai vorba e de tine!

  Biden: Pentru că am avut un Congres republican. 

  Rasismul actualului președinte a fost un alt subiect atacat în cadrul dezbaterii. Trump a ținut să precizeze că este „cea mai puțin rasistă persoană din încăpere”

  „Nimeni nu a făcut mai mult pentru persoanele de culoare decât am făcut eu, nici chiar Abraham Lincoln”, a spus el. 

  „Acest Abraham Lincoln (referire la Trump – n.n.) este unul dintre cei mai rasiști președinți din istoria noastră modernă. Alimentează fiecare focar de rasism”, a replicat Biden.

  Ultimul cuvânt al confruntării l-a avut Joe Biden, care a subliniat că alegerile din 3 noiembrie sunt despre caracter, punând în antiteză reputația sa de om de onoare și care nu minte cu celebra pasiune a lui Trump pentru declarațiile neconforme cu realitatea.

  Sursa: Digi24.ro

  Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

 • TRIMITE ȘTIREA TA
  Cunoști o informație de interes public? Trimite-o la ZdG
  FORMULAR

  Abonează-te pentru a fi la curent cu toate noutățile!

  Ziarul de Gardă. Singurul ziar de investigații din Republica Moldova. Abonează-te și tu! Abonează-te

  VIDEO/ Președintele raionului Fălești, ar fi fost prins beat la volan

  Președintele raionului Fălești, Sergiu Fîntîna, ar fi fost prins beat la volan, astăzi, 24 noiembrie. Inițial acesta ar fi fost surprins la volanul automobilului de serviciu cu numere guvernamentale – RM A 138,…
  VIDEO/ Președintele raionului Fălești, ar fi fost prins beat la volan

  DOC/ Procesul intentat în privința lui Igor Dodon și pliantele defăimătoare la adresa Maiei Sandu a fost suspendat. CA trimite dosarul la CSJ pentru soluționarea conflictului negativ de competență

  Magistrații Curții de Apel Chișinău au suspendat procesul intentat la cererea de chemare în judecată înaintată de Sandu Maia către Dodon Igor privind recunoașterea ca false, defăimătoare, calomnioase şi denigra…
  DOC/ Procesul intentat în privința lui Igor Dodon și pliantele defăimătoare la adresa Maiei Sandu a fost suspendat. CA trimite dosarul la CSJ pentru soluționarea conflictului negativ de competență

  Traficul rutier va fi suspendat pe unele străzi din Chișinău

  În perioada 24 noiembrie – 20 decembrie curent va fi suspendat traficul rutier pe o singură bandă pe strada Ion Creangă, în perimetrul străzilor Vissarion Belinski și Alba Iulia, pentru că se vor desfășur…
  Traficul rutier va fi suspendat pe unele străzi din Chișinău

  Anunț important de la Ambasada României în R. Moldova. Activitatea cu publicul va fi reluată parțial

  Ambasada României în R. Moldova a anunțat astăzi, 24 noiembrie, că va fi reluată parțial activitatea cu publicul începând cu data de 26 noiembrie 2020. De asemenea, au fost adoptate măsuri sanitare și de protec…
  Anunț important de la Ambasada României în R. Moldova. Activitatea cu publicul va fi reluată parțial

  ANRE a aprobat o nouă metodologie de calculare a tarifelor pentru serviciul de distribuție a gazelor naturale

  Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a aprobat astăzi, 24 noiembrie, o nouă metodologie de calculare, de aprobare și de aplicare a tarifelor pentru serviciul de distribuție a gazelor natur…
  ANRE a aprobat o nouă metodologie de calculare a tarifelor pentru serviciul de distribuție a gazelor naturale

  UE va semna un acord cu Moderna pentru 160 de milioane de doze de vaccin anti-Covid

  Comisia Europeană(CE) va semna un acord cu compania farmaceutică americană Moderna pentru livrarea a 160 de milioane de doze de vaccin împotriva COVID-19. Anunțul a fost făcut astăzi, 24 noiembrie, de Comisia E…
  UE va semna un acord cu Moderna pentru 160 de milioane de doze de vaccin anti-Covid