Cu ce amendă a fost sancționat Zelenski pentru că le-a arătat jurnaliștilor buletinul său de vot

Volodimir Zelenski a fost amendat cu 850 de hrivne (echivalentul a circa 580 de lei) de către magistrații de la Kiev pentru că și-a afișat buletinul de vot în fața jurnaliștilor, în timpul celui de-al doilea tur de scrutin pentru alegerea președintelui Ucrainei, scrie Newsone.ua.

Potrivit judecătorilor, Zelenski a fost amendat pentru că a încălcat regulamentul cu privire la campania electorală. Instanța nu a ținut însă cont de argumentul apărării, care a declarat că Zelenski și-a afișat opțiunea de vot neintenționat.

Pe lângă amenda de 850 de hrivne, Zelenski va trebui să achite și cheltuieli de judecată în mărime de 384 de hrivne.

În cadrul celui de-al doilea tur pentru alegerile prezidențiale din Ucraina, pentru Zelenski și-au dat votul 73,22% dintre votanți, în timp ce contracandidatul său, Petro Poroșenko, a acumulat 24,45% dintre voturi.

Potrivit legislației ucrainene, inaugurarea noului președinte ar trebui să aibă loc nu mai târziu de 30 de zile de la anunțarea oficială a rezultatelor alegerilor prezidențiale de către Comisia Electorală Centrală. Astfel, termenul limită este 3 iunie.

Foto: newsone.ua

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *