Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Civilii sunt evacuați din orașul…

Civilii sunt evacuați din orașul ucrainean Mariupol: „Peste 50 de mașini se îndreaptă spre Zaporojie”

Sursa foto: unian.net

Peste 50 de mașini cu civili se îndreaptă spre orașul ucrainean Zaporojie. Armata rusă a încetat să blocheze „coridorul verde” pentru locuitorii din Mariupol. Astfel, zeci de mașini au reușit luni, 14 martie, să părăsească orașul, scrie unian.net.

„Avem confirmarea de facto a respectării regimului de tăcere în direcția coridorului umanitar pentru transportul privat de-a lungul rutei Mariupol (ieșire spre satul Melekino – satul Portovskoe – satul Mangush – Berdyansk – Zaporojie). Până acum, peste 50 de mașini au trecut deja de Berdiansk și se îndreaptă spre Zaporojie. Deocamdată, trecerea punctelor de control nu creează probleme”, a spus Petr Andriușcenko, consilierul primarului din Mariupol.

El a mai menționat că unii locuitorii din Mariupol așteaptă acordarea primului ajutor.

Primăria Mariupol a raportat ulterior că peste 160 de mașini s-au îndreptat spre orașul Berdiansk.

Sunt 19 zile de când armata lui Putin a început invazia în Ucraina. Eforturile diplomatice de a pune capăt războiului din Ucraina se intensifică. Oficiali americani discută cu omologii europeni şi chinezi în privinţa evenimentelor recente din Ucraina. Violenţele se amplifică, rachetele ruseşti au lovit duminică o bază ucraineană din apropierea graniţei cu Polonia.

LIVE TEXT/ A 19-a zi de război în Ucraina. Autoritățile ucrainene: Negocierile dintre Rusia și Ucraina vor continua marți