Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Cel puțin 57 de oameni…

Cel puțin 57 de oameni au fost uciși și 114 au fost răniți după atacul cu rachete asupra gării Kramatorsk. Kuleba: „Este extrem de greu să te gândești la negocieri după atacurile rusești de la Kramatorsk și Bucha”

Foto: Getty Images

Cel puțin 57 de persoane au fost ucise și 114 au fost rănite după atacul cu rachete Tochka-U asupra gării din Kramatorsk, plină cu oameni care încercau să scape din zonă, a declarat guvernatorul regional Pavlo Kirilenko.

„Cei cu răni uşoare au fost eliberaţi pentru a merge acasă, cei grav răniţi sunt transportaţi în regiuni sigure şi li se acordă ajutorul necesar”, a spus oficialul într-un mesaj postat pe Facebook.

Kirilenko a remarcat că oamenii legii au colectat toate dovezile privind bombardarea populației civile din Kramatorsk.

Ministrul ucrainean de Externe, Dmitro Kuleba, a declarat într-un interviu că va fi „extrem de greu” pentru negociatorii ucraineni să se gândească măcar la negocieri cu Rusia, după atacul cu rachete care a vizat gara feroviară din Kramatorsk și după atrocităţile comise în oraşul Bucha, relatează CNN.

Două rachete lansate de trupele ruse au lovit vineri, 8 aprilie, gara feroviară din localitatea Kramatorsk, regiunea Donețk. Detalii aici

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelensky a denunţat „un rău fără limite” dezlănţuit de Rusia, în urma unui atac cu rachetă la Gara din Kramatorsk (est).

Într-un interviu pentru ziarul german Bild, președintele ucrainean Volodimir Zelensky a vorbit despre atacul de la Kramatorsk și a relatat faptul că un șef de guvern european i-a cerut dovezi despre faptul că masacrul de la Bucha nu a fost înscenat. Zelensky încă speră la o întrevedere cu Vladimir Putin, fiindcă „doar el poate decide când se termină războiul”.

În ciuda ororilor descoperite în Bucha, Borodianka și alte orașe ucrainene, comise de ruși, Zelensky spune că s-ar așeza în continuare la masă tratativelor de pace cu omologul rus, cu Vladimir Putin: „Numai el poate decide când se va termina acest război”. Detalii aici


Luni, 11 aprilie, este a 47-a zi de război în Ucraina. După ce Vladimir Putin a anunțat, la 24 februarie, așa-numita „operațiune de demilitarizare și denazificare” a Ucrainei, mai multe orașe ucrainene au fost distruse de bombardamente, iar mii de oameni au fost evacuați din zonele grav afectate de război. Potrivit ONU, de la începutul războiului în Ucraina au murit aproximativ 1 600 de oameni.

Cronologia evenimentelor din Ucraina – LIVE TEXT/ A 47-a zi de război în Ucraina