Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Gara feroviară din Kramatorsk a…

Gara feroviară din Kramatorsk a fost atacată cu două rachete rusești: 30 de persoane au murit, peste 100 au fost rănite

Două rachete lansate de trupele ruse au lovit gara feroviară din localitatea Kramatorsk, regiunea Donețk. În urma atacului, cel puțin 30 de oameni au murit, iar peste 100 au fost răniți. Despre asta anunță Oleksandr Kamyshin, președintele consiliului de administrație al SA „Ukrzaliznytsia” (Administrația de Stat a Transporturilor Feroviare a Ucrainei), scrie unian.net.

„Aceasta este o lovitură lansată intenționat asupra infrastructurii feroviare și asupra locuitorilor orașului Kramatorsk”, a spus președintele consiliului de administrație al SA „Ukrzaliznytsia”.

În același timp, șeful Administrației regionale militare din Donețk, Pavel Kirilenko, a spus că ocupanții au lovit gara cu un sistem de rachete Iskander. „Poliția și salvatorii care lucrează la fața locului raportează zeci de morți și răniți”, a spus Kirilenko.

Mii de oameni au fost la stație în timpul loviturii cu rachete, deoarece locuitorii din Donbas sunt evacuați în zone mai sigure.

Mai devreme, Pavel Kirilenko, a cerut tuturor civililor să părăsească teritoriul regiunii Donețk. De asemenea, ministrul pentru Reintegrarea Teritoriilor Ocupate Temporar, Irina Vereșciuk, a făcut din nou apel la populație și a cerut oamenilor din Harkov, Lugansk și Donețk „să se evacueze dacă există o astfel de oportunitate”.

CRONOLOGIA EVENIMENTELOR DIN UCRAINA: LIVE TEXT/ A 44-a zi de război în Ucraina