Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Autoritățile ucrainene comentează informațiile despre…

Autoritățile ucrainene comentează informațiile despre presupusa prezență a lui Kadîrov în Ucraina: Videoclipul publicat de liderul cecen are scopul de a-i încuraja pe așa-numiții „kadîrovțî”

Sursa foto: aljazeera.com

Ministerul de Interne al Ucrainei a comentat videoclipul publicat de liderul cecen, Ramzan Kadîrov, care a declarat că se află în Ucraina alături de forțele Kremlinului. Potrivit consilierului ministrului de interne al Ucrainei, Vadim Denisenko, videoclipul publicat de Kadîrov a fost filmat pentru a-i încuraja pe așa-numiții „kadîrovțî” și pentru a justifica pierderile mari din Ucraina, scrie unian.net.

Sursa citată menționează că, potrivit lui Denisenko, în primele zile ale războiului, o parte semnificativă a armatei lui Kadîrov a fost învinsă lângă Kiev. A fost ucis și unul dintre generalii săi. Iar videoclipul a fost publicat, ca liderul cecen „să arate că luptă împreună cu ai săi, era necesar să arate că ar fi fost pe front și plănuiește unele operațiuni”.

Totodată, Vadim Denisenko spune că, în videoclipul publicat de Kadîrov ar fi o discuție cu așa-numiții „kadîrovțî” despre faptul că ar fi ajuns în prejma unei case de copii, care ar fi pustie, mai scrie unian.net.

„Presupunem că, una dintre țintele trupelor lui Kadîrov ar fi fost casa de copii din orașul Vorzel. Scopul a fost ca, copiii să fie luați ostatici, pentru a șantaja mai târziu Ucraina și întreaga lume”, a notat consilierul ministrului de Interne al Ucrainei care a amintit că, din fericire, copiii au fost evacuați mai devreme.

De asemenea, Denisenko a spus că din conversațiile interceptate ale armatei ruse, se înțelege că așa-numiții „kadîrovțî” au rolul „detașamentelor de barieră”, adică a detașamentelor care stau în spatele soldaților pentru a-i împiedica să fugă de pe câmpul de luptă.

Liderul republicii ruse Cecenia, Ramzan Kadîrov, un aliat al preşedintelui rus Vladimir Putin, a anunțat luni, 14 martie, că se află în Ucraina alături de forţele Kremlinului care desfăşoară o ofensivă în ţară. Ulterior, despre o posibilă prezență a lui Kadîrov în Ucraina a scris și presa rusă.

Cu toate acestea, nu există doveezi clare care ar confirma prezența lui Kadîrov în Ucraina. Potrivit lui Aleksei Arestovici, consilier al şefului biroului preşedintelui ucrainean, dacă Kadîrov se află într-adevăr lângă Kiev, atunci Forțele Armate ale Ucrainei îl vor distruge cu siguranță.