Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Autoritățile ucrainene anunță că trupele…

Autoritățile ucrainene anunță că trupele ruse au bombardat un spital regional de oncologie din Nikolaev – VIDEO

Colaj ZdG

Trupele ruse au bombardat un spital regional de oncologie din oraşul Nikolaev, sudul Ucrainei, a declarat pe Facebook directorul Autorităţii Regionale de Sănătate a oraşului, Maksym Beznosenko, conform BBC.

„Doar un nebun îi poate ataca pe cei slabi. Acei oameni slabi sunt pacienţii noştri. Chiar acum, aceşti monştri au bombardat spitalul de oncologie. Un spital care oferă îngrijiri pacienţilor bolnavi de cancer din toată regiunea Nikolaev”, a spus el.

„Dacă ura împotriva inamicului se uneşte – suntem deja cea mai unită naţiune din lume. Dacă Rusia vede pacienţii bolnavi de cancer ca pe un adversar egal care reprezintă o ameninţare – nu este doar bolnavă, ci se află deja în agonie. Şi acesta este singurul lucru asta ne poate înveseli în astfel de circumstanţe”, a adăugat el.

Potrivit lui Beznosenko, atacul nu a provocat pagube semnificative.

„Continuăm să lucrăm”, a mai spus el.

Noi bombardamente au avut loc, sâmbătă dimineață, în Ucraina. Focuri de artilerie lovesc zonele rezidenţiale. Situaţia din oraşul Mariupol, din sud-estul Ucrainei, este critică, susţin oficialii. Ucraina avertizează că vecina Belarus ar putea plănui o invazie pe teritoriul său şi acuză Rusia că încearcă să-şi tragă aliatul în război organizând atacuri aeriene de pe teritoriul Belarusului. Preşedintele SUA, Biden, s-a alăturat aliaţilor pentru a lovi Moscova în ceea ce priveşte comerţul şi a închide fondurile de dezvoltare, precum şi interzicerea importurilor de fructe de mare, vodcă şi diamante ruseşti.

Duminică, 27 februarie, Vladimir Putin a anunțat că își pune forțele nucleare în stare de alertă, iar într-o decizie fără precedent, Uniunea Europeană a decis să trimită arme Ucrainei. Pe de altă parte, Rusia a recunoscut, pentru prima dată de la debutul invaziei, că a înregistrat pierderi în Ucraina.

Detalii aici: LIVE TEXT/ A 17-a zi de război în Ucraina