Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Atentat în centrul Bruxelles-ului. Doi…

Atentat în centrul Bruxelles-ului. Doi suporteri suedezi de fotbal au fost împușcați

Sursă foto: BBC

Doi suporteri ai echipei naționale de fotbal a Suediei au fost împușcați mortal și o a treia persoană a fost rănită la Bruxelles, într-un atac pe care procurorii îl consideră terorist, informează BBC. Potrivit The Guardian, bărbatul „inspirat de Statul Islamic”, care ar fi comis atentatul de luni seară, 16 octombrie, nu a fost prins.

Conform surselor citate, Premierul Belgiei, Alexander De Croo declarat că atacul a fost „laș”.

Autorul a vizat suporterii suedezi. Se pare că ar fi vorba despre un bărbat de origine tunisiană care stătea ilegal în țara noastră”, a specificat oficialul.

Un purtător de cuvânt al procurorului federal belgian, Eric van Duyse, a îndemnat populația să oamenilor să fie „foarte vigilenți”, pentru că nivelul de amenințare este ridicat.

Acesta a menționat că bărbat care pretinde a fi atacatorul a declarat, într-un videoclip pe rețelele sociale, că a fost inspirat de gruparea Stat Islamic.

Potrivit BBC, a fost identificat un videoclip, în care se arată un bărbat vorbitor de limbă arabă spunând că „a comis atacul în numele lui Dumnezeu și că a ucis trei persoane”.

Echipa națională de fotbal a Suediei a jucat luni seară împotriva Belgiei pe stadionul King Baudouin, situat la aproape cinci kilometri distanță de locul în care a fost comis atacul. Meciul a fost întrerupt la pauză după aflarea veștii atacului, iar peste 35.000 de suporteri au fost instruiți să rămână în interiorul stadionului.