Termenul limită de achitare a obligațiilor fiscale la impozitul funciar şi/sau impozitul pe bunurile imobiliare

Serviciul Fiscal de Stat reamintește că 25 martie 2019 este termenul limită de achitare a obligațiilor fiscale la impozitul funciar şi/sau impozitul pe bunurile imobiliare, aferent perioadei fiscale a anului 2018, pentru bunurile imobiliare (inclusiv terenuri) dobândite după 30 iunie 2018.

Totodată, în condițiile neachitării impozitelor respective în termenul prevăzut, pentru fiecare zi de întârziere se va aplica penalitate de 0,0329 % per zi.

NOTĂ: Obligația de achitare a acestui tip de impozit revine persoanelor juridice și/sau celor fizice, proprietari ai bunurilor imobiliare (inclusiv terenuri) sau posesori ai acestora, în condițiile stipulate de prevederile art. 277 alin. (1) lit. b) – f) din Codul fiscal, după cum urmează:

  • arendașii care arendează un bun imobiliar agricol proprietate privată, dacă contractul de arendă nu prevede altfel;
  • deținătorii drepturilor patrimoniale (drepturilor de posesie, de gestiune şi/sau de folosință) asupra bunurilor imobiliare proprietate publică de pe teritoriul Republicii Moldova;
  • arendașii sau locatarii bunurilor imobiliare ale autorităților publice şi ale instituțiilor finanțate de la bugetele de toate nivelurile;
  • locatarii bunurilor imobiliare – în cazul contractului de leasing financiar;
  • arendașii sau locatarii bunurilor imobiliare proprietate privată a nerezidenților Republicii Moldova, dacă contractul de arendă/locațiune nu prevede altfel.

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. ivancelgroaznic

    “25 martie 2019 este termenul limită de achitare a obligațiilor fiscale” Pai d a, noi avem numa obligati, pe cind Plaha ne perde bani prin procese la CtEDO si alte curti si judecatori europene. Noi platim, el perde, perde toata tara, cu noi cu tot …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *